aanmeld knop
dot

Digitale marketing

computermuis.jpg
Social advertising is het adverteren via social media kanalen. Door deze social media targeting worden er advertenties aangeboden aan gebruikers op sociale mediaplatforms met deze manier van advertising wordt er een boost gegeven aan je campagnes zodat het bijdraagt aan je bedrijfsdoelstellingen. Adverteren kan via verschillende social media netwerken. Ieder netwerk heeft zijn eigen voordelen en doelgroep(en). Sociale netwerken gebruiken gebruikersinformatie om zeer relevante advertenties te tonen op basis van interacties binnen een specifiek platform.
ComputerComputer

Social media advertising

Social media advertising is de manier om een specifieke doelgroep aan te spreken. Met de juiste inzet van advertenties op social media worden doelstelling op gebied van branding, leads én sales bereikt. Een zoekmachine marketing specialist kan helpen bij het meetbaar maken van resultaten. 

 

Ephemeral marketing

Naast social media advertising bestaat er ook ephemeral marketing. Dit kan gezien worden als een vorm van social media marketing. Ephemeral marketing is een term die steeds vaker gebruikt wordt. Alleen wat is het precies? Ephemeral betekent dat er iets getoond wordt wat van korte duur is, bijvoorbeeld: een foto van een paar seconden. Deze foto verdwijnt weer nadat deze bekeken is. Dit heeft te maken met online content. Het succes van ephemeral marketing ontstond op Snapchat. Facebook, Instagram en WhatsApp volgden. 

 

De meeste studenten zullen deze korte manier van sociale media herkennen van privégebruik. Maar deze manier van content marketing is ook interessant voor marketeers! Marketeers kunnen gesponsorde verhalen gebruiken voor het bedrijf, merk of de dienst. Op basis van targeting kan de doelgroep bepaald worden.

 

Maak een keuze

De content van jouw bedrijf is in te stellen naar wens. Wil je dat het direct verdwijnt of pas na maximaal 24 uur? Het is niet voor altijd te zien. Daarom wordt het als exclusief ervaren. Gebruikers zijn scherper omdat ze niets willen missen. Reageer op deze angst of mis het met je unieke kortstondige inhoud!


Ephemeral marketing is een geweldige manier om inhoud op een toegankelijke manier aan een doelgroep te tonen. Wanneer kortstondige content wordt gebruikt in de branding fase van de customer journey van het bedrijf, op meer manieren kan worden gemeten, exclusief blijft en niet te lang duurt, is het een mooie aanvulling op de huidige marketingstrategie van het bedrijf. Hulp nodig? Dit online marketing bureau Delft weet er alles van. Als je meer wil je  weten over het effectief inzetten van ephemeral marketing is het aan te raden je te laten raadplegen door een partij die hier niet alleen de kennis voor in huis heeft, maar ook die dit kan faciliteren.


Tags: Ephemeral marketing, social media advertising
ComputerComputerArtikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2021-03-26
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving