aanmeld knop
dot

Parketvloer aanschaffen? Hier kun je uit kiezen!

sfeerfoto-ster.jpg
Ben je op zoek naar een mooie natuurlijke vloer? Dan is een parketvloer een ideale keuze. Deze houten vloeren bestaan uit planken van echt hout en kunnen gelegd worden in verschillende patronen. Een parketvloer staat prachtig in vrijwel alle soorten interieur.

Een rustige en natuurlijke sfeer

Parketvloeren bestaan uit echt hout, hierdoor is elke plank uniek en ontstaat er een heel natuurlijke en rustige sfeer in de kamer. Een veel gebruikt soort hout is hout van de eikenboom, maar ook andere soorten hout zoals mahonie, beuken, walnoot en padoek. Door het natuurlijke materiaal is het erg belangrijk dat je de vloer een goede verzorging geeft. Zo blijft de vloer het langst mooi.

 

Een massieve plank of toch een gelaagde?

Niet alle parketvloeren bestaan uit massieve planken, er is ook parket dat is samengesteld uit andere soorten materiaal. Hieronder lees je welke soorten parket er zijn en wat de voor- en nadelen zijn van deze typen.

 

Massief parket

Deze soort parketvloer wordt vaak geleverd in pakketten die bestaan uit massief houten planken. Deze planken hebben al groeven in de zijkanten gekregen om zo met elkaar verbonden te worden. Dit soort parket is heeft een prachtige natuurlijke uitstraling, maar is niet geschikt om op vloerverwarming te leggen.

 

Multiplank parket

De multiplank parketvloer bestaat uit meerdere lagen. Meestal bestaat deze uit een massief houten toplaag met een onderlaag die is gemaakt van multiplex. Omdat het massieve hout is verlijmd op het multiplex zal deze vloer niet veel werken. Dit type parket heeft vele voordelen waaronder vormvastheid, waterdichtheid en geschiktheid voor op een vloerverwarming.

 

Lamelparket

Deze parket bestaat uit verschillende houtlagen waaronder een onderlaag van vurenhout en een toplaag van massief hout. Dit soort parketvloer is goedkoper dan andere parketsoorten, maar is dan ook gevoeliger voor vocht.

 

De patronen en stijlen zijn eindeloos

Parketvloeren zijn vaak verpakt in pakketten met rechte planken. Je hoeft ze echter niet recht neer te leggen, het is ook mogelijk om de planken haaks aan elkaar te leggen waardoor er een vissengraatpatroon ontstaat. Naast deze twee patronen wordt er ook wel parket in aparte patroonpakketten verkocht. Hiermee kun je bepaalde designs creëren zoals een mozaïekwerk of een zogenaamde Hongaarse punt. Kijk vooral rond naar alle mogelijkheden om van jouw vloer een waar kunstwerk te maken.

 

Tags: parketvloer, parketvloeren, parket leggen, parketvloer kopen

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2021-03-29
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving