aanmeld knop
dot

Mindfulness: een manier om minder stress te ervaren

Yoga2.jpg
Wanneer je veel stress ervaart in je leven, is er iets mis. De vraag is natuurlijk: hoe kom je ervan af? Er zijn verschillende manieren, zoals medicatie, een psychiater of mindfulness. Dit is een oplossing wat niet alleen zorgt voor minder stress, maar heeft ook veel gezondheidsvoordelen. Mindfulness kan dus een hulpmiddelzijn om je in een gestrest leven meer te ontspannen.

Mindfulness betekent bewust luisteren naar jezelf om te leven met volle aandacht. Deze aandacht is op het nu en hier gericht. Je denkt, voelt en focust dus op wat er op dit moment gebeurt. Zo kan dit heel stress verlichtend zijn. Naast mindfulness is yoga een andere manier om minder stress te voelen in jouw leven. Ook sporten kan zorgen voor een minder stressvol gevoel, wat goed zal zijn voor jouw lichaam. Ben je benieuwd naar de voordelen van yoga of een drooggetraind lichaam? Kijk dan even naar mijn andere artikelen. 


Hoe werkt het?

Mindfulness werkt niet per se door het gebruik van oefeningen. Het kan altijd toegepast worden, bijvoorbeeld onderweg naar werk, tijdens school of als je niks te doen hebt. De bedoeling is dat je de nadruk hebt op het leven in het nu. Denk niet na over de toekomst met wat je zou moeten doen, maar denk over wat er nu gebeurt. Op deze manier ga je heel anders naar dingen kijken. Onderweg naar werk staat er ineens een mooie boom die je aandachtig bekijkt. Tijdens een les op school hoor je de mooie stem van dat rare klasgenootje. Als je niks te doen hebt merk je dat je gevoelens echt naar buiten kunnen komen, omdat je eindelijk luistert naar jouw lichaam. 

 

De voordelen

  • Mindfulness werkt stressverlagend. Omdat je niet naar de toekomst kijkt, heb je geen verplichtingen. Hierdoor ontstaat een gevoel van rust en ervaar je minder stress. Het is dus goed om in het nu te gaan leven als je veel stress hebt. Mindfulness zorgt er tevens ook voor dat jij een rustigere ademhaling krijgt, waardoor je nog meer tot rust komt.
  • Mindfulness maakt gelukkig. Door het uitzetten van het toekomst denken en het aanzetten van het denken in het geniet je meer van het leven. Eindelijk zie, hoor en voel je die kleine, minder opvallende dingen die je eerst nooit zag. Vogels die fluiten, de fladderende blaadjes van de bomen en de mooie witte wolken. Pas mindfulness toe in je leven en ervaar de schoonheid van de wereld.
  • Mindfulness maakt je zekerder. Door rustig te gaan zitten en echt te luisteren naar je geest, ontdek je jezelf. Hierdoor weet je wat je diepste gevoelens zijn en leer je jezelf helemaal kennen. Ook leer je naar je lichaam te luisteren, wat voel je? Hierdoor kom je erachter wat je kwaliteiten en valkuilen zijn en sta je zekerder in het leven.

Hoe begin ik?

Om te beginnen met mindfulness kan je je eigen weg proberen te vinden. Luister je liever naar jezelf of ga je genieten van de kleine mooie dingen? Jij bent de baas over jezelf en jouw gedachten, dus doe waar je je goed bij voelt. In ieder geval: begin ermee! Als je geen idee hebt waar en hoe je moet beginnen kun je een goede Mindfulness cursus volgen, die jou van begin tot einde begeleidt met deze mooie beleving. 

 


Tags: mindfulness, leven in het nu, genieten, minder stress, gelukkig
Artikel geschreven door: Toptips.
Publicatie datum: 2021-03-30
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving