aanmeld knop
dot

3D-foto's van uw lichaam laten maken

laptop.jpg
Door middel van nieuwe software van BodyViz kan uw arts simpel door een druk op de knop op de laptop haarscherp een medische scan bekijken. De BodViz 3D-foto is veel scherper en gedetailleerder dan een 2D-afbeelding van een scan. Op deze manier kan elk deel van het menselijk lichaam haarscherp in beeld worden gebracht.

Nieuwe software BodyViz

Wellicht kan zelfs uw huisarts over enige jaren een medische scan maken van uw lichaam. Zo'n medische scan kan simpel gemaakt worden door gebruik te maken van een laptop waar een soort van Xbox-controller op aangesloten zal zijn. De foto's die dan gemaakt kunnen worden zijn in principe dezelfde als de zwart-wit foto's van een MRI- of CT-scans, maar met nieuwe software van BodyViz is het mogelijk om zeer scherpe en gedetailleerde foto's te maken.  We waren gewend om 2D-foto's te maken maar software van BodyViz maakt het mogelijk om de informatie op de foto's in kleur en in 3D te maken. 

 

In slechts een paar minuten kan de chirurg de operatie virtueel voorbereiden

In het ziekenhuis kunnen chirurgen met slechts een druk op de knop verschillende aspecten van het lichaam zien zoals bijvoorbeeld de botten, bloedvaten of de longen. De afbeelding is bovendien in 360 graden draaibaar. Op deze manier kan een operatie in slechts een paar minuten helemaal worden voorbereid. Vroeger zou dat echt uren hebben geduurd  en dat is dus een hele vooruitgang ten opzichte van vroeger. Zo kan er worden gekeken wat de meest veilige manier is om het lichaam binnen te gaan.

 

Is de behandeling pijnloos?

Het is allemaal een stuk nauwkeuriger en makkelijker geworden dan voorheen het geval was. Bovendien is de behandeling voor de patiënt een stuk minder indringend geworden. Eigenlijk kan een chirurg vooraf de operatie virtueel uitvoeren. Alle delen van het lichaam kunnen met deze 3D-foto feilloos in kaart worden gebracht. Alle medische scans zullen veel scherper worden/zijn dan voorheen het geval was.

 


Tags: 3D-foto, 2D-foto, medisch, chirurg, bodyscan, BodyViz software
Artikel geschreven door: BvdBij.
Publicatie datum: 2021-04-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving