aanmeld knop
dot

Warmtepomp, wat zijn de voor- en nadelen?

huisje.jpg
Wat zijn de voor- en nadelen van een warmtepomp? In juni 2018 maakt Samson van de PvdA bekend dat hij het gebruik van warmtepompen wilde afdwingen door energieprijzen met 75% te verhogen. Tot steeds meer mensen begint dan het besef door te dringen dat de economie zo langzamerhand op investeringen in milieu draait. Continu wordt alles duurder gemaakt omdat het belast moet worden om milieuzaken.
ComputerComputer

De melkkoe van de Europes esamenleving is milieu en energie geworden. daardoor wordt energie steeds duurder. Ook in supermarkten word je doodgegooid met (uiteraard duurdere) producten die gelabeld zijn met termen als eco, bio, biologisch, duurzaam, milieuvriendelijk, enzovoorts. In alle jaren dat deze trend al gaande is, is het alleen maar bergafwaarts gegaan met de zaken waar men steeds vaker, extra voor betaalt. Dieren creperen nog steeds in slachthuizen, planten worden steeds ernstiger genetisch gemanipuleerd, groentes en fruit zijn steeds duurder geworden, giffen en kleurstoffen en smaakstoffen tieren weliger dan ooit en plastics worden op steeds grotere schaal gebruikt.

 

Energie besparen kost veel geld

Je zou bijna zeggen dat westerse economieën miljarden verdienen aan het milieu. Het is op een hand na te tellen dat dit inderdaad zo is. Alle geschikte alternatieven voor gas worden dan ook meteen de kop ingedrukt. Men wil de hand aan de knip houden en de controle over de burgers. Deze betalen heel veel belastingen voor milieu, en het milieu is het stokpaardje van elk bedrijf. Als je alles gedaan hebt wat al werd aangeraden, dan zou je net zoveel hebben betaald om de aarde te redden als het bedrag van een klein eigen huis. Reken maar even mee:

 

Kosten 'bezuinigen' om de aarde te redden

Dubbele beglazing (en kozijnen die geen hardhout bevatten) kosten al snel tussen de 3000 en 10.000 euro (afhankelijk van het type huis waarin je woont). Als groene burger neem je natuurlijk meteen een zuinige wasmachine, vaatwasser, oven en wasdroger. Dat kost ongeveer 3000,- maar je hebt het graag over voor het milieu. Omdat het weinig zoden aan de dijk zet op je energierekening, en omdat je er steeds aan herinnert dat je je schuldig moet voelen omdat je CO2 uitstoot, neem je spouwmuurisolatie, en een jaar later dakisolatie en vloerisolatie. Kosten: 10.000. Helaas blijkt dat niet genoeg, je moet eigenlijk ook zonnepanelen op je dak. Je doet het meteen goed en neemt er 8 of 12, kosten tussen de 6000 en 8000. Helaas blijkt ook dat niet afdoende. Je energienota blijft hoog. Daarom moet je ook nog een zuinigere HR ketel voor je cv aanschaffen, dat kost je weer tussen de 3000 en 6000 euro. Helaas is ook dat niet genoeg, de energierekening blijft erg hoog want de belasting wordt weer verhoogd. Bovendien is je wasmachine inmiddels verouderd, er zijn veel zuinigere modellen. Jouw A-label is al een paar jaar niet goed genoeg meer, je moet een A+++ label wasmachine (of nog zuiniger) kopen, anders stoot je veel te veel CO2 uit. Dus koop je opnieuw een nog zuinigere wasmachine, en ook maar meteen een zuiniger wasdroger en vaatwasmachine en stofzuiger. Kosten 3000,- . Na al deze investeringen blijft de energienota toch jaarlijks stijgen, dat komt omdat de regering steeds de belasting verhoogt. Ook de gasprijs blijft maar stijgen. Het is dagelijks in het nieuws hoe slecht het gaat met het milieu en het klimaat. En jij moet je schuldig voelen want jij stoot CO2 uit. Dus je besluit om driedubbele beglazing te nemen, dat word je namelijk steeds vaker aangeraden. Dubbel glas voldoet namelijk niet meer. Het is verouderd. Je moet nu driedubbel glas nemen. Daarom investeer je maar weer 10.000 euro. En zo gaat het maar door. Continu worden je rampscenario's voorgehouden, en je moet je schuldig voelen omdat je in het westen woont. In arme landen waar grote multinationals zitten, wordt het meest CO2 uitgestoten en de regels die hier strict moeten worden nageleefd, worden daar aan de laars gelapt. Aan het milieu worden dan ook miljarden en miljarden verdient, en elke keer zal er weer iets nieuws op de markt komen waartoe je je gedwongen gaat voelen om erin te investeren.

 

Warmtepomp

Zoals recent de warmtepomp. Kosten ongeveer 10.000. En dat terwijl je al jarenlang in dure apparaten hebt geïnvesteerd omdat je mee wilt werken aan een schoner milieu. De warmtepomp zou het gas moeten vervangen, iedereen zou verplicht worden zijn huis te isoleren zich dus opnieuw voor duizenden euro's in de schulden te steken. De mensne die dat gedaan hebben ontdekten dat warmtepompen niet goed verwarmen, voor zeer veel geluidsoverlast zorgen en ze stinken en brengen schimmels in huis.

 

Kosten klimaat

Hoeveel 'zuinige cv ketels heb je in je leven al laten plaatsen om het klimaat te redden? Hoeveel zuinige wasmachines heb je gekocht en hoeveel andere zuinige apparaten en producten? Gaat het je nooit opvallen dat je wel heel veel moet investeren voor een milieu wat blijkbaar nog steeds op instorten staat? Als je alles zou doen wat men je aanraadt te doen, dan zou je met bovengenoemd kostenplaatje zo'n 55.000 geïnvesteerd hebben, alleen al in dingen in huis, die goed voor het milieu zouden zijn. Om nog maar te zwijgen over alle ecologische, biologische, en diervriendelijke producten die je steeds maar weer gekocht hebt omdat je graag een bijdrage wilt leveren aan een betere wereld. Begrijp me wat dit laatste betreft niet verkeerd, zelf eet ik geen dode dieren om die reden, maar waarom moet 'biologisch' vlees eigenlijk duurder zijn dan het vlees van dieren die een minder prettig leven hebben gehad? Zou de regering niet juist moeten zorgen dat diervriendelijk vlees goedkoper zou zijn dan lijdensweg-vlees en vegetarische vleesvervangers? Ze vinden het toch zo belangrijk dat de CO2 uitstoot afneemt? En waarom hoor je geen een groene partij over het aanplanten van miljarden bomen? Ze vinden het toch zo belangrijk dat de CO2 uitstoot afneemt? Bomen ademen CO2 in, en zuurstof uit! Kijk aan, de oplossing voor veel van de problemen! Daarom heeft o.a. zweden zo'n schone lucht. Het wemelt daar van de bossen en de lucht is nergens zo zuiver als o.a. daar. Hout is CO2 neutraal, een geweldig natuurproduct, maar als je het niet planten wilt terwijl je wel wilt dat mensen massaal aan de warmtepomp gaan, dan zit er volgens mij toch wel een luchtje aan het milieu. Een luchtje van geld. Door het toverwoord klimaat worden continu belastingen geheven, prijzen verhoogd en mensen worden als slaven opgedreven om milieuvriendelijke (dure) producten te kopen. Waarom zorgt de regering niet dat er geen dingen meet te verkrijgen zouden zijn die slecht voor het milieu zijn?

 

Omdat er enorm veel belastinggeld wordt weggesluisd onderd e noemer 'klimaat.' Het klimaat levert enorm veel geld op. Overal moet men rekening houden met het klimaat. In de bouw, in fabrieken, in supermarkten... Maar vooral jij als consument moet ervoor betalen. Ondertussen gaat het als we de berichtgeving moeten geloven, niet beter met het klimaat, maar juist slechter. Maar nog steeds zijn de ramen van huizen veel te groot en nog steeds wordt elk product ingepakt met plastic. Het enige wat er veranderd zijn de prijzen. De consument moet steeds meer betalen maar er verandert verder niets. Nog niet zolang geleden wilde men de warmtepomp niet alleen verplichten, maar ook wilde men mensen verplichten om hun huis te laten isoleren. Men wil dus eigenlijk steeds opnieuw dat je verplicht bent een groot deel van je inkomen in dingen investeert die de politiek voor jou bepaalt. De warmtepomp plus verplichte isolatie, hoort daarbij. Tegenwoordig hoor je er niets meer over. Er zitten waarschijnlijk teveel nadelen aan een warmtepomp. 

 

Nadelen warmtepomp

Veel mensen die (bijvoorbeeld in Amerika) al een warmtepomp hebben, klagen over de volgende nadelen van warmtepompen:
• ze maken veel kabaal
• ze gaan naar kaas stinken na een tijdje door schimmelvorming (dirty sock syndrome)
• ze geven een onprettige warmte of zelfs onvolledige warmte
• ze veroorzaken tocht binnenshuis en buitenshuis
• ze zijn duur
• ze maken de lucht die je inademt (volgens menigeen) vies en ongezond


Alles is te koop in deze wereld, behalve gezond verstand. Waarom zou je duizenden (of zelfs) tienduizenden euro's investeren in producten die je niet nodig hebt? Het enige wat je hoeft te doen is extreem te bezuinigen op je energieverbruik. Met een gezin van vier personen kun je gemakkelijk toe met slechts 1 a 2 m3 gas per dag. En wil je helemaal geen gas gebruiken, dan kun je elektrisch gaan koken en verwarmen. Dat is duurder, maar als je daarop ook extreem bezuinigt heb je echt geen dure warmtepomp nodig.


Tags: warmtepomp, voor en nadelen, warmtepompen, klimaat, co2, kabaal, stank, vieze lucht, koud
GamesGamesArtikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2021-04-28
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving