aanmeld knop
dot

Thuis aan krachttraining doen - Wat heb je nodig?

IMG_0003.jpg
Toestellen waarmee je thuis aan krachttraining kunt doen zijn tegenwoordig steeds laagdrempeliger beschikbaar. Dit zorgt ervoor dat je deze toestellen steeds vaker bij mensen thuis aantreft. Waar vroeger alleen de hometrainer werd gezien als apparaat voor thuis is het aanbod tegenwoordig steeds breder en toegankelijker. Toestellen worden compacter maar toch veelzijdiger, robuuster qua kwaliteit en bovenal goedkoper.

Waarom thuis trainen?

Mensen trainen thuis voor verschillende redenen. Een eerste reden om thuis te trainen is de laagdrempeligheid. Laagdrempeliger dan je zolder kan het niet. Je hoeft niet meer je tas te pakken, naar de sportschool te fietsen en je vervolgens om te kleden. Je kleed je om, loopt naar zolder en kunt zo beginnen. De tijd die je normaliter spendeert met het naar en van de sportschool reizen steek je dan meteen in je workout.

 

Daarnaast zijn er ook mensen die thuis trainen als toevoeging op de sportschool. Denk aan mensen die onregelmatig werken en niet vaak genoeg in de gelegenheid zijn of mensen die een bepaalde spiergroep geïsoleerd thuis willen trainen.  Kortom, er zijn vele redenen waarom je thuis aan krachttraining zou kunnen doen.

 

Past thuis trainen bij jou?

Wie thuis wil trainen heeft tegenwoordig de keuze uit veel verschillende toestellen en attributen. Welke toestellen en attributen bij jou passen hangt af van je behoeftes en voorkeuren. Het eerste wat je je moet afvragen is of thuis trainen een vervanging voor of een toevoeging op de sportschool is. Vraag je daarbij ook af welke ambities je hebt.

 

Voor een volledige vervanging op de sportschool moet je thuis veelzijdig kunnen trainen. Daarvoor heb je dus ook een veelzijdig apparaat en attributen nodig. Heb je dit niet, dan loop je het risico dat je een skip legday, skip chest day of een andere skip day lichaamsverhoudingen krijgt. Is het thuis trainen een toevoeging op de sportschool dan is dit wat minder noodzakelijk. Je kunt dan in de sportschool altijd nog veelzijdig trainen.

 

Ambities

Daarnaast zal je ook realistisch moeten zijn qua ambities. Tenzij je een volledige sportschool in je kelder hebt zal je thuis wat minder progressie boeken dan in de sportschool. Dit komt simpelweg door het beperkt aantal oefeningen dat je kunt doen. Dat is prima als je geen ambitie hebt om professioneel bodybuilder te worden. Heb je deze ambities wel? Dan is volledig thuis trainen wellicht niet een passende oplossing.

 

Fitness toestellen voor thuis

Er zijn talloze fitnesstoestellen die je thuis kunt installeren. Denk aan een trainingsbank met bankdruk stang, een squatrek of een multifunctioneel krachtstation. Daarnaast kun je natuurlijk allerlei accessoires kopen die de veelzijdigheid van je training updaten. Denk aan een halterset met halters, dumbbells, een yoga mat, kettlebells, elastiekbanden enzovoorts.


Tags: krachttraining thuis, halterset voor thuis, thuis spieren trainen, halters
Artikel geschreven door: thomasopstal.
Publicatie datum: 2021-09-12
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving