aanmeld knop
dot

Het belang van motoren

306340_243843695661748_2105050247_n.jpg
Motoren zijn altijd in mijn leven geweest. Een van mijn vroegste herinneringen gaat over mijn vader en zijn grote Honda bobber. In mijn tienerjaren reed ik op de crossmotoren in het plaatselijke stadion in Nederland en reed ik met motoren door de straten van Amsterdam. Halverwege de jaren negentig werkte mijn stiefvader voor een tourbedrijf en nam me mee naar plaatsen in Japan, Italiƫ en Duitsland om te rijden.
GamesGames

Nu ik in Rotterdam woon, koop ik mijn motoren op discountbeurzen en rijd ik soms maar een paar keer per jaar. Er zit veel plezier in de cultuur en motorrijden is mijn manier om een bedrijf te helpen dat zoveel voor mij heeft betekend.


MotoE of toch MotoGP

Eén ding dat ik nog steeds graag doe is motorracen, vooral MotoE en MotoGP, hoewel ik nu ook naar andere kampioenschappen kijk. Dit zijn de echte races, die de grenzen opzoeken en je vragen om voortdurend op je tenen te lopen. Dit jaar heb ik echt genoten van de race in Argentinië, de races in Qatar en Thailand en de MotoGP in Italië. Ik begrijp echter nooit alle nuances van het racen, dus dat is één ding dat ik nog steeds niet begrijp.

 

Kawasaki vulcan

Ik geniet er nog steeds van om een Kawasaki vulcan motor te rijden en te sleutelen met onderdelen. Hier is te zien hoe de experts over de regels praten en alle details doornemen die in de loop van een seizoen gebeuren. Als zakenman werk ik voor mijn familie en ben ik eigenaar van een café in Rotterdam. Het café, dat bestaat al zesentwintig jaar en heeft een uniek erfgoed en een eigen cultuur. Mijn leven als bedrijfsleider bevalt me goed, maar ik moet wel veel reizen en ik heb een zwak voor motoren. Ik rijd elke dag motor en doe veel aan motorsporttraining.

 

De beste circuits

Mijn favoriete MotoGP circuit is Marlow, hoewel ik Jerez ook erg leuk vind. Ik volg de Spaanse MotoGP niet echt, maar ik kijk wanneer ik kan en steun vaak Spaanse rijders bij evenementen in Rotterdam. Ik vind de circuits in Nederland echter mooier, omdat je daar een beter uitzicht hebt en er veel publiek is.

 

Circuit Assen

Assen is misschien wel het meest veelzijdige MotoGP-circuit en heeft een geweldige mix van snelle en langzame bochten, met ook snelle en langzame stukken over rechte stukken. Mugello en Catalunya, hoewel leuk, kunnen erg heet worden en het publiek kan er erg luidruchtig zijn.

De Grand Prix van Australië is ook erg populair, omdat het publiek er erg geanimeerd is en er een geweldige sfeer hangt. Austin en Brazilië hebben ook een goed publiek. Tot slot hou ik van het weer, want ik geloof in klimaatverandering en sommige Nederlandse races in de winter kunnen behoorlijk koud zijn. Het was een geweldige race om naar te kijken in 2017 en nu moeten we kijken of we ons dit jaar kunnen verbeteren, want de concurrentie zal veel sterker zijn dan ooit. De motor is sneller en ik hoop dat de rijders een groot verschil kunnen maken en meer races kunnen gaan winnen dan in voorgaande jaren.

 

 


Tags: MotoGP circuit, Marlow, motoren, motor rijden, Kawasaki Vulcan
Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2021-10-28
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving