aanmeld knop
dot

Wat voor soort omheining moet u nemen voor uw tuin?

Bloesems.jpg
Wilt u een omheining om uw huisdieren binnen te houden of ongewenste bezoekers buiten te houden? Misschien wilt u er een die meer decoratief dan functioneel is. Dan zijn er nog andere praktische zaken zoals kosten en onderhoud. Elk type omheining heeft zijn voor- en nadelen, maar het gaat er vooral om de beste oplossing te vinden voor uw eigen specifieke behoeften, smaak en budget.
KlussenKlussen

Tuinomheiningen en windschermen zijn er in veel soorten en maten. We zetten er een paar voor u op een rij. Wilt u graag advies. Neem dan contact op met De Tuincollectie. Zij hebben een groot assortiment en dienen u graag van advies.

 

Metalen hekwerk

Metalen hekken zijn sterk, weerbestendig en relatief goedkoop te installeren. Ze kunnen ook decoratief zijn en komen in verschillende kleuren en uitvoeringen. Er zijn echter bepaalde nadelen. Ze zijn niet geschikt voor gebieden waar er veel zure onkruidgroei is, omdat het metaal zal roesten. Ze zijn ook niet geschikt voor gebieden waar het zoutgehalte in de bodem hoog is, omdat dit putvorming en corrosie van het metaal veroorzaakt.

 

Vinyl afrasteringen

Vinyl is een synthetisch materiaal dat gemakkelijk schoon te maken is, licht in gewicht is, niet rot of vergaat, en goed is in warme, vochtige of natte klimaten. Het is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, zodat u de kleur kunt kiezen die het beste bij uw tuin en stijl past. Het is relatief onderhoudsarm. Enkele nadelen van vinyl afrasteringen zijn dat het niet erg duurzaam is en gemakkelijk kan barsten, breken of scheuren. Het is ook niet erg goed in het buiten houden van ongewenste bezoekers en kan gemakkelijk worden beschadigd door klimmende dieren zoals konijnen.

 

Houten hekken

Hout is een natuurlijk product dat kan worden aangepast aan elke tuinstijl. Het is vrij onderhoudsarm zolang het regelmatig wordt behandeld. Het heeft wel een zekere mate van onderhoud nodig, inclusief opnieuw schilderen, wat een beetje een karwei kan zijn. De voordelen van houten omheiningen wegen echter op tegen de nadelen. Een groot voordeel van een houten hekwerk is dat het vele jaren meegaat. Het is ook een goed afschrikmiddel tegen klimmende dieren zoals konijnen. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor gebieden waar veel wind staat.

 

Bakstenen en stenen muren

Muurtjes van baksteen en natuursteen zijn ideaal om een vleugje charme uit de oude tijd aan uw tuin toe te voegen. Ze zijn zeer duurzaam, gaan lang mee en vergen weinig onderhoud. Ze zijn ook heel effectief om klimmende dieren uit uw tuin te houden, vooral als ze te hoog zijn om overheen te springen. Muren van baksteen en natuursteen zijn erg duur om te plaatsen, en ze zijn moeilijk schoon te houden. Ze kunnen ook erg gevaarlijk zijn als er gaten in worden gemaakt waar kinderen hun knieën of handen in kunnen steken. Ze zijn ook niet erg effectief om lawaai buiten te houden.

 

Conclusie

Wij hopen dat u dit artikel interessant en nuttig hebt gevonden. Hopelijk hebt u nu een beter idee van de verschillende opties die voor u beschikbaar zijn als het gaat om het kiezen van een afrasteringsmateriaal of voor het kopen van een windscherm voor uw tuin. Onthoud dat, welk type omheining of windscherm u ook kiest, het belangrijk is dat het goed wordt onderhouden en zo lang mogelijk in goede staat blijft.


Tags: windscherm, tuin, tuincentrum, omheining, schutting
Design en lifestyleDesign en lifestyleArtikel geschreven door: jenniferbeek.
Publicatie datum: 2022-05-23
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving