aanmeld knop
dot

Het schoon houden van uw tuinmeubelen is belangrijk

bloemen2.jpg
U zult deze zomer waarschijnlijk meer tijd in uw tuin doorbrengen dan in voorgaande jaren, en dat is goed nieuws. Het betekent dat u nog meer dan anders kunt genieten van een prachtige ruimte. Het betekent echter ook dat u ervoor moet zorgen dat uw tuinmeubelen schoon en netjes zijn voordat de eerste zonnestralen verschijnen.
KlussenKlussen

Door uw tuinmeubelen goed en grondig schoon te maken, ziet u er niet alleen aantrekkelijker uit, maar voorkomt u ook dat er tijdens de koudere maanden schimmelsporen of bacteriën in uw tuin groeien. Lees daarom verder voor onze ultieme gids voor het schoonmaken van uw tuinmeubelen. Bij De Tuinwinkel zijn de meeste hieronder genoemde producten verkrijgbaar.

 

Wat heeft u nodig?

Voordat u begint met schoonmaken, is het altijd een goed idee om ervoor te zorgen dat u alles hebt wat u nodig hebt. Op die manier hoef je niet halverwege te stoppen en naar buiten te gaan om benodigdheden te kopen. Hier is een lijst van alles wat je nodig hebt om je tuinmeubelen schoon te maken.

  • Een tuinslang en een zachte borstel
  • Een harde borstel kan krassen maken op het oppervlak van uw meubels, dus een zachte borstel is de beste optie. Je kunt ook een vochtige doek gebruiken of een tuinslang over het oppervlak spuiten.
  • Houten of plastic meubelborstel. Als uw meubels van hout zijn, hebt u een borstel nodig die in de groeven kan komen. Een zachte borstel met stijve haren veegt het vuil gewoon rond.
  • Een tuinkrukje of trapje. Als je meubels hoog zijn, heb je iets nodig om op te staan.
  • Beschermende handschoenen, u wilt geen chemicaliën aan uw handen krijgen, want die kunnen schadelijk zijn als u ze inneemt.
  • Een emmer, een spons en afwasmiddel. U kunt zeep of afwasmiddel gebruiken om je meubels schoon te maken, maar pas op dat ju niet teveel gebruikt.
  • Een stofzuiger, u kunt deze gebruiken om vuil of stofdeeltjes van uw meubels te verwijderen.

Houten meubels

Houten tuinmeubelen kunnen een mooie aanwinst voor uw huis zijn, maar ze hebben regelmatig onderhoud nodig om dat te blijven. Hoewel het niet geschuurd of opnieuw geverfd hoeft te worden zoals geverfde meubels, zal het na verloop van tijd toch vuil en viezigheid verzamelen. Houten meubelen kunnen worden schoongemaakt met warm water en een zachte borstel. U kunt ook een tuinmeubelreiniger gebruiken die biologisch afbreekbare ingrediënten bevat. Zorg ervoor dat u de meubelen grondig reinigt, maar gebruik niet te veel druk, anders zou u krassen op het oppervlak kunnen maken.

 

Metalen meubelen

Metalen tuinmeubelen kunnen gevoelig zijn voor roest, vooral als het om buitenmeubelen gaat. Als u uw meubels schoon en roestvrij wilt houden, kunt u ze het beste afdekken of ze tijdens de wintermaanden in een opslagruimte bewaren. Als u niet de ruimte hebt om ze op te slaan, kunt u ze regelmatig schoonmaken met een zachte borstel en zeep of afwasmiddel. Zorg ervoor dat u de spleten van het meubel grondig reinigt om ervoor te zorgen dat er geen vuil in blijft zitten.

 

Plastic meubilair

Kunststof tuinmeubelen worden vaak gebruikt in buitenruimtes, maar ze zijn niet zo duurzaam als metalen of houten meubelen. Het is belangrijk om ze schoon te houden om te voorkomen dat schimmel of bacteriën zich ophopen. U kunt kunststof tuinmeubelen schoonmaken met warm water en een zachte borstel. U kunt ook zeep of afwasmiddel gebruiken, maar zorg ervoor dat u het meubel daarna goed afspoelt om te voorkomen dat het plakkerig wordt.

 

Stoffen banken en stoelen

Als je een stoffen bank of stoelen in je tuin hebt, moet je ze regelmatig schoonmaken om ze schimmelvrij te houden. U kunt stoffen meubels schoonmaken met warm water en een zachte borstel. Je kunt ook zeep of afwasmiddel gebruiken, maar zorg ervoor dat je het meubel daarna goed afspoelt om te voorkomen dat het plakkerig wordt.

 

Tips om uw tuinmeubelen het hele jaar door schoon en schimmelvrij te houden

  • Maak uw tuinmeubelen regelmatig schoon. U kunt zelfs een schoonmaakschema gebruiken om ervoor te zorgen dat u het niet vergeet. Zorg ervoor dat de temperatuur buiten lager is dan 15 graden voordat u uw meubels opbergt.
  • Als u binnen meubelen in uw tuin heeft staan, dek ze dan af met een waterdichte hoes of een laken.
  • Als u houten meubels hebt en ze zijn afgedekt, maak ze dan regelmatig schoon om te voorkomen dat vuil zich ophoopt. - Als u houten meubilair in uw tuin heeft, breng dan eens in de twee jaar een kit aan om het te beschermen.

Conclusie

Tuinmeubelen zijn een essentieel onderdeel van uw buitenruimte, dus het moet regelmatig worden schoongemaakt. Houten en metalen meubelen zijn gevoelig voor roest, dus u moet ze afdekken of schoonmaken met water en zeep om te voorkomen dat ze gaan roesten. Kunststof en stoffen meubelen zijn bijzonder vatbaar voor schimmel, dus u moet ze schoon en droog houden om dit te voorkomen. Volg deze tips en het schoonmaken van uw tuinmeubelen zal een koud kunstje zijn.


Tags: tuinmeubelen, schoonmaakmiddelen, loungeset, tuinmeubilair
Design en lifestyleDesign en lifestyleArtikel geschreven door: jenniferbeek.
Publicatie datum: 2022-05-23
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving