aanmeld knop
dot

7 manieren om uw vijverwater gezond en helder te houden

afvalemmer.jpg
Het kan een hele uitdaging zijn om een vijver gezond te houden. De meeste vijvers hebben te allen tijde te maken met algen- en bacteriegroei, zelfs vijvers met filters, ultraviolet licht en andere voorzieningen die het onderhoud moeten beperken. Uw vijver schoon en gezond houden hoeft echter geen karwei te zijn.
KlussenKlussen

Er zijn tal van dingen die u als huiseigenaar kunt doen om uw vijver in goede conditie te houden. Hier volgen enkele van onze beste tips om uw vijverwater schoon en gezond te houden zonder er al te veel tijd of geld aan te besteden. Heeft u meer advies nodig, neem dan contact op met Tuincenter Vincent. Zij hebben een groot assortiment vijverartikelen die u op weg kunnen helpen.

 

Vervang uw filter eens per maand

Een van de beste manieren om uw vijver schoon te houden is met een goed filter. Filters doen veel voor uw vijver, zoals het verwijderen van vuil en het in beweging houden van de watercirculatie. Filters kunnen echter na verloop van tijd verstopt of vervuild raken, wat tot minder dan perfecte resultaten zal leiden. Een van de beste manieren om dit probleem te voorkomen, is uw filter eens per maand te vervangen. Dit is vrij eenvoudig en goedkoop, aangezien u het gewoon elke maand of zo kunt vervangen.

 

Nuttige bacteriën aan uw vijver toevoegen

De eenvoudigste manier om uw vijverwater schoon te houden is door nuttige bacteriën toe te voegen. Het toevoegen van bacteriën aan uw vijver kan helpen bij het afbreken van organisch materiaal en het helder houden van het water, terwijl het ook helpt bij ammoniakvergiftiging. Nuttige bacteriën zijn een natuurlijk onderdeel van het ecosysteem van de vijver, maar ze kunnen uitgeput raken door te veel visvoer of giftige stoffen in het water. Door elke week meer nuttige bacteriën toe te voegen, houdt u uw vijver gezond en voorkomt u dure behandelingen door een professional.

 

Draai de plaatsing van uw vijverskimmer en UV-lamp

Een manier om uw vijver gezond te houden is ervoor te zorgen dat uw UV-lamp en skimmer niet te dicht bij elkaar staan. Dit zal de groei van groene algen aan het wateroppervlak helpen voorkomen doordat het UV-licht helemaal tot op de bodem van uw vijver kan doordringen.

 

de pH-waarde van uw vijver te testen en aan te passen

Een van de gemakkelijkste manieren om uw vijverwater schoon te houden is door de pH-waarde aan te passen. Een hoge pH-waarde betekent dat er te veel waterstofionen in het water zitten en dat het zuurder zal zijn met een lagere pH-waarde. Dit maakt het voor bacteriën moeilijk om te groeien en te gedijen, wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat algen niet groeien.

 

Installeer een algenwasser in de buurt van de waterval of de sproeikop van de waterval

Algenwassers vangen zweefalgen uit de waterkolom en voorkomen dat ze zich in uw vijver afzetten. Dit is een kosteneffectieve, onderhoudsarme manier om uw vijverwater schoon en gezond te houden. Het meest gebruikelijke type algenwasser is het touwtype, dat bestaat uit een lang net met verzwaarde uiteinden dat aan een waterval of sproeikop wordt bevestigd. Het net vangt de algen op wanneer deze in de vijver vallen, waardoor kristalhelder water achterblijft.

 

Gebruik mechanische filtratie en een vijver zuiger om vast afval, overtollig voedsel en ander organisch materiaal te verwijderen

Een van de belangrijkste aspecten om uw vijver gezond te houden is mechanische filtratie. Hierdoor worden vaste afvalstoffen, overtollig voedsel en ander organisch materiaal verwijderd. Het helpt ook bij het afbreken van slib dat zich op de bodem van uw vijver kan hebben opgehoopt. U kunt verschillende soorten mechanische filtering gebruiken, zoals patroonfilters, zandfilters en biofilters. Gebruik ook de Pondovac vijver en zwembad zuiger om het water schoon en fris te houden.

 


Tags: tuinvijver, vijver, pondovac, zuiger, stofzuiger
Design en lifestyleDesign en lifestyleArtikel geschreven door: jenniferbeek.
Publicatie datum: 2022-05-23
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving