aanmeld knop
dot

Detective worden? Volg een cursus!

vingerafdruk.jpg
Detective. Bij het beroep detective denken we al snel aan een man met een vergrootglas, een soort Sherlock Holmes. Maar zowel mannen en vrouwen kunnen natuurlijk detective worden, en detectives doen er juist graag hun best voor om niet op te vallen. Detective is een vrij beroep, iedereen kan het worden.

Heeft u er wel eens over nagedacht om Detective te worden? Zoveel detectives hebben we niet in Nederland, maar veel mensen roepen wel de hulp in van een detective. Een Detective staat erom bekend dingen te kunnen uitpluizen en bewijzen te kunnen verzamelen. Maar hoe doet een Detective dat? Er is nu een goed opgezette opleiding cursus tot detective, nog wel van een van de bekendste en best georganiseerde opleidingsinstituten. 

 

Detective. Wat doet een detective?

Een detective detecteert sporen, bewijzen, gaat gangen na, probeert informatie en bewijzen te verzamelen. U kunt zich enkele situaties voorstellen waarbij een detective wordt ingezet: vermoeden van overspel, mogelijke bedrijfsfraude, vermoeden van diefstal... Een detective kan ingezet worden om zaken uit te zoeken. Als u de opleiding particulier onderzoeken/detective heeft doorlopen, gaat u onderzoek doen naar dit soort zaken. U heeft gekeerd hoe u dingen tot op de bodem kunt uitzoeken, en u kent alle technische snufjes die daarbij van pas kunnen en mogen komen. Zo zijn er ook dingen die juist niet mogen, ook daar leert u alles over.


Mensen observeren, mag dat eigenlijk?

Als detective zult u regelmatig mensen observeren, bijvoorbeeld vanuit uw auto of vanuit een ander strategisch oogpunt. Mag dat zomaar? Kijken is vrij. Begluren is natuurlijk een heel ander verhaal. U mag niet met  en verrekijker door de kier van een gordijn gaan staan gluren, maar met een verrekijker of een fototoestel op het strand rondlopen, of in een winkelstraat, dat is eigenlijk heel normaal. Voor een detective is dat handig. Die moet dingen wel eens van dichterbij bekijken. Een detective is ergens met een missie en probeert bewijzen te verzamelen om vermoedens te bevestigen of te ontkrachten. Wat wel en  niet mag, leert u in de opleiding tot detective. De opleiding tot Detective wordt thuis gevolgd, via de NHA (zoek op de site naar: detective)

 

Stapsgewijs werken

Met deze cursus leert u:

  • stapsgewijs onderzoek plegen
  • sporen herkennen, bewaren en verzamelen
  • verzamelen van informatie
  • gesprekstechnieken om bewijs te verzamelen
  • correcte informatie verzamelen via andere bronnen, zoals internet

Na het volgen van de cursus/vakopleiding kunt u zichzelf verhuren als detective of u kunt als detective solliciteren.


Tags: detective nodig, cursus, detective worden, opleiding
Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2012-09-18
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving