aanmeld knop
dot

Indoor Skydive, waar kun je vliegen voor de kick?

thumbs up.jpg
Indoor Skydiven neemt steeds meer in populariteit toe. Het is dan ook een unieke ervaring om te kunnen meemaken hoe het is om te kunnen vliegen als een vogel, zonder dat je daarvoor uit een vliegtuig hoeft te springen. Vliegen in een windtunnel doe je namelijk bij Indoor Skydive in Roosendaal. Ideaal als bedrijfsuitje of zomaar, voor de kick. Hoe werkt het?

Bij Indoor Skydiven wordt gebruikt gemaakt van een windtunnel. Er wordt zoveel opwaartse windkracht geproduceerd dat mensen erop blijven drijven. Het gevolg: een unieke vliegervaring terwijl u in de windtunnel zweeft. Het indoor skydiven is te vergelijken met een vrije val uit een vliegtuig. Bij een vrije val valt u echter naar beneden dus de wind gaat langs u heen terwijl u vliegensvlug valt, bij indoor Skydiven is het min of meer andersom. De wind duwt u namelijk juist omhoog, zodat u erop kunt liggen en zweven.

 

Indoor Skydive, waar komt de wind vandaan?

De opwaartse wind wordt geproduceerd door windturbines. Er worden windkrachten van wel 275 kilometer per uur behaald. De turbines staan in een cirkel en persen de wind naar het midden van de tunnel. De wind wordt vervolgens recht omhoog de zogenaamde vliegkamer in geblazen. De wind wordt vervolgens weer omhoog geleid. Indoor Skydivers kunnen vervolgens op die windstroom, heerlijk vliegen en zweven. Over het algemeen is het zo dat iedereen die het een keer geprobeerd heeft, weer opnieuw zou willen. Het geeft een enorme kick en het is verslavend. Mensen omschrijven het vaak dat het is alsof je vliegt als een vogel.

 

Vliegkamer, wat is dat?

In de vliegkamer gebeurt het allemaal. Het is een doorschijnende tunnel waar de wind doorheen suist. De tunnel is diep en hoog, maar toch kunt u niet neerstorten. Dat komt omdat er sterke netten boven en onderaan de vliegkamer zijn bevestigd. Het bovenste net is net zo hard nodig als het onderste, anders zou u uit de tunnel geblazen worden. Het onderste net is om te voorkomen dat u te diep daalt en valt. Bovendien kunnen er instructeurs op het net staan en u gemakkelijk instructies geven. Tijdens het vliegen draagt u een pak en een helm, om ook kleinere blessures te voorkomen. Wat overblijft, is een zeer veilige mogelijkheid om eens heerlijk te kunnen 'vliegen' als een vogel, en 100% plezier. Vanuit de controle kamer wordt wind harder en zachter gezet zodat u stijgt en daalt.

Skydiven bestaat al sinds 1964, toen het Amerikaanse leger de windtunnel bedacht om te oefenen voor parachutespringen. Langzaam maar zeker is het systeem (letterlijk) overgewaaid naar Europa. Er zijn Indoor Skydive mogelijkheden in Parijs, Bedfort en Milton Keys. Nu kan het dus ook in Roosendaal en het is inmiddels een topattractie.

 

Skydiven met het bedrijf

Indoor Skydive biedt een geweldige dag aan bedrijven die met het personeel een unieke dag willen beleven. Er zijn groepsarrangementen waarbij men niet alleen de vliegkamer in gaat, maar ook vlieglessen krijgt van een instructeur, een heerlijk etentje, drankjes en hapjes. Het ideale uitstapje met personeel van het bedrijf, wat veel indruk zal maken.

 

Zakelijk Indoor Skydiven

Ook bestaat de mogelijkheid om een zakelijke Indoor Skydive te organiseren. Er zijn namelijk ook vergaderzalen voor zakelijke ontmoetingen. Men kan dan vergaderen en vooraf of achteraf, skydiven in de tunnel. Ook kan er ruimschoots gebruik gemaakt worden van culinaire faciliteiten, op dezelfde dag. Er is een heerlijk restaurant en in de naaste omgeving alles om te kunnen ontspannen. Indoor Skydiven, je moet het minstens eenmaal gedaan hebben in je leven.


Tags: indoor skydiven, roosendaal, skydiven, bedrijfsuitje
Artikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2012-09-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving