aanmeld knop
dot

Advies bij geld lenen?

zakenman.jpg
Geld lenen lijkt eenvoudig. U vraagt om een offerte om geld te lenen. Als de lening wordt goedgekeurd kunt u beschikken over een geldbedrag. Als de bank of een andere kredietverstrekker bereid is om aan u veel geld te lenen, kan dit een gevoel van veiligheid geven. U beschikt vervolgens over veel geld van de bank, maar in feite leent u het geld van uzelf. U moet alles terugbetalen, plus de effectieve rente. U heeft dus eigenlijk een schuld geleend.

Geld lenen is leuk zolang u het gemakkelijk terug kunt betalen. Geld lenen brengt helaas ook veel mensen in de problemen. Advies om geld te lenen helpt om de juiste beslissing te nemen, en niet te snel veel geld te lenen. Om veilig geld te lenen moet men om te beginnen niet te veel geld lenen. Veel mensen neigen ertoe om meer te lenen dan zij zich kunnen veroorloven. U heeft reeds maandelijkse financiële verplichtingen. Voordat u dus (extra) geld leent doet u er goed aan om eerst kritisch te kijken of u daarnaast echt nog meer financiële verplichtingen aankunt. Vaak worden afbetalingen van leningen over een aantal jaren, tot over vele jaren, verspreidt. U moet dus ook rekening houden met onverwachtse uitgaven die in die jaren noodzakelijk kunnen zijn, zoals huurverhoging, nieuwe auto, kapotte huishoudelijke apparaten die vervangen moeten worden, studiekosten voor kinderen en dergelijke. Ook wilt u een leuk leven kunnen leiden, met een jaarlijkse vakantie en eens een uitstapje. Als u geld leent, wees dan dus eerlijk tegen uzelf en sluit geen leningen af die een aanslag op uw maandbudget zijn. Anders loopt u meer risico om in de financiële problemen te komen.

 

Effectieve rente, wat is dat?

De effectieve rente is het bedrag wat u daadwerkelijk aan kosten maakt. De effectieve rente beslaat niet alleen de rente die u aflost maar ook de bijkomende kosten. Vraag bij het maken van een offerte voor een lening altijd naar de effectieve rente.

 

Leen goedkoop

Voordat u geld leent is het wijs om verschillende leningen met elkaar te vergelijken. Dit kan honderden tot duizenden euro's schelen.

 

Geld lenen, ja of nee?

Als u twijfelt of de financiële verplichtingen voor een lening te zwaar worden, stel de lening dan uit. Doe geen spontane aankopen en leen alleen geld voor echt noodzakelijke dingen, zoals een kapotte wasmachine. Zoek ook naar andere oplossingen. Als u geen nieuwe huishoudelijke apparaten kunt betalen kunt u nog zeer goede tweedehands apparaten vinden. Dit geldt ook voor auto's en meubilair.

 

Offertes voor geld lenen?

Voordat u geld leent laat u offertes maken bij verschillende aanbieders van leningen. Laat offertes maken bij meerdere kredietverschaffers en kies de goedkoopste lening.

 

Te veel schulden?

Als u te veel schulden heeft gemaakt komt u al snel in de problemen. Rekeningen blijven liggen en mogelijk wordt het ene gat met het andere gedicht. In dit geval moet u geen afwachtende houding aannemen. Probeer direct minder geld uit te geven en bespaar op uw budget. Natuurlijk is het niet leuk om op de rem te gaan staan, maar diep in de financiële problemen komen is nog erger. Kunt u niets meer besparen en kunt u toch niet voldoende aflossen, dan is het beter om direct contact op te nemen met de kredietverstrekker, en het probleem voorleggen. De kredietverstrekker kan wellicht meedenken of u te hulp schieten met een regeling. Afwachten is in het geval van 'moeite met aflossen', nooit goed. De problemen worden alleen maar groter. Grijp dus in. Zeg abonnementen op, koop voorlopig geen nieuwe niet noodzakelijke spullen, ga niet winkelen en bedwing u met kopen, bespaar op uw dagelijkse uitgaven. Hou ook in gedachten dat u een negatieve notering kunt krijgen als u uw financiële verplichtingen niet nakomt. Daardoor wordt lenen in de toekomst zeer moeilijk of zelfs uitgesloten.

 

Diep in de schulden?

Zit u diep in de schulden? Blijf er dan niet alleen mee tobben maar neem contact op met de schuldsanering of schuldbemiddeling. Er wordt dan structuur in uw financiële problemen gebracht. Leuk is het niet, maar hoe langer u wacht, hoe groter de problemen zullen worden. Als u de bemiddeling met beide handen aangrijpt, is er weer licht aan het einde van de tunnel.


Tags: geld lenen, advies, leningen, effectieve rente, goedkoop, schulden
Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2012-09-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving