aanmeld knop
dot

Kan ik zelf mijn haar ontkleuren?

logo-tekst.jpeg
Ik wil graag mijn haar ontkleuren/oplichten, maar kan ik dit ook zelf doen? Ik heb ze nu in een vrij donkere kleur, maar ik wil naar een lichtere kleur, is dit mogelijk? En vooral, hoe ga ik dit aanpakken? Kan dat met mijn haar(kleur)? Wij vragen een kleurexpert om advies.

Bij het onkleuren van je eigen haar is het belangrijk dat je eerst gaat kijken wat mogelijk is met je haar. Is je haar al vrij droog, besef dan wel dat je  haar er nóg droger van word.  Heb je in het verleden je haar al vaak gekleurd en is het daardoor op den duur steeds donkerder geworden, dan word het eindresultaat nooit één egale kleur. Doordat je het gaat oplichten en er meerdere ‘lagen’ van oude haarverf onder zit, word het uiteindelijk een vlekkerig geheel.

 

Wat kan er fout gaan met het ontkleuren?
Heel  veel mensen met een donkere kleur in het haar, zoals bruin of zwart, denken dat ze met een kleur van de drogist in een lichtere tint, vanzelf blond worden. Dit is niét waar. Je kunt het haar alleen lichter kleuren door coupé soleil / blondering. Stel je hebt bruin haar, dan kun je niet met een
pakje blonde verf op een blonde kleur uitkomen. Doordat bruin een paar tinten donkerder is dan blond, bevat dit veel kleurdeeltjes en donkere (rood)pigmenten.  Doe je dit wel, dan is het effect vaak het bekende ‘worteltjes-oranje’.

 

Hoe komt het dat het niet in één keer blond word?
Veel mensen kleuren vaak al een hele tijd hun haar in dezelfde bruine kleur. De kleur pakt vaak wel goed op je uitgroei, maar de punten ogen vaak zwart. Dit komt omdat je uitgroei ‘nieuw’ haar is, en je punten groeien al jaren zo door. Als je dus je haar bruin verft, word de kleur op de uitgroei vaak zoals op de verpakking aangegeven, maar doordat je haar al tig keer bruin is geverfd, gaat de kleur in de punten ‘stapelen’, dit geeft dat zwarte effect. Doordat je dus je haar al zovaak over- en over elkaar bruin verft, zit hier al zoveel lagen verf onder, waardoor je haar met ontkleuren wel lichter word maar dus heel warm blijft, oftewel ‘worteltjes-oranje’. En doordat de ontkleuring op je hoofdhuid zit, werkt dit door de warmte van je hoofdhuid nóg sneller, dus je krijgt het volgende effect: Je uitgroei super blond, en de punten van je haar heel warm/oranje of met allemaal vlekken. Ga dan nóóit uit paniek er ‘maar weer donker’ overheen doen, je krijgt dan een roodbruine uitgroei, met zwarte punten met vaak een groene gloed. Er zit er dan dus nog maar één ding op: Hup, naar de kapper!

 

Maar hoe kan ik het dan wel zelf ontkleuren?

Het advies van de kleurexpert is als je van donker naar blond wilt, dit altijd bij een professionele kapper te laten doen. Hun hebben meer ervaring, ze weten wat jouw haar wel/niet aan kan, en kunnen je d.m.v kleurstaaltjes laten zien hoe ongeveer het eindresultaat word zonder voor onverwachte verassingen komen te staan. En mocht het tóch fout gaan, in een kapsalon hebben ze vaak van alles bij de hand, om het ‘worteltjes-oranje’ effect toch nog te kunnen omzetten in een mooie, gewenste haarkleur.

 

Kan je zelf leren kappen?
Leren knippen? Haar knippen, tips! 

Haargroei bevorderen, tips!
Kan ik zelf mijn haar ontkleuren?
Kan ik zelf mijn haar van blond naar donker kleuren?


Tags: zelf haren verfen, zelf ontkleuren, ontkleuren, kleur mislukt, blonderen, zelf blonderen, haren
Artikel geschreven door: Banaantje.
Publicatie datum: 2012-09-22
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving