aanmeld knop
dot

Kan ik Head & Shoulders shampoo ook gebruiken bij gekleurd haar?

logo-tekst.jpeg
Een veelgestelde vraag aan de kapper is of je Head & Shoulders, of een anti-roos shampoo ook kan gebruiken bij gekleurd haar? Wij vragen een kleurexpert om advies. Head & Shoulders wordt beschouwt als een goede shampoo tegen roos en soms ook tegen haaruitval. De shampoo ruikt lekker, is stevig van substantie en heeft een pretig effect op droog haar met roos.

Veel mensen gebruiken vaak dagelijks een anti-roos shampoo omdat ze last hebben van roos of schilfers op hun hoofdhuid. Door een anti-roos shampoo te gebruiken, worden deze klachten minder of stopt het zelfs helemaal op den duur met schilferen. Vaak wanneer de klachten weg zijn stopt men met het gebruik van de anti-roos shampoo, maar daardoor komen vaak de klachten terug. Doordat je hoofdhuid er zo aan gewend is geraakt, komt het weer terug wanneer je het met een ‘gewone’ shampoo wast. Mijn advies is dus ook, gebruik het af en toe. Bijvoorbeeld om en om met je eigen shampoo, of meng het een beetje met je eigen shampoo. (Op de fles staat ook vaak aangegeven dat je het maar af en toe mag gebruiken.)

 

Kan ik een anti-roos shampoo ook gebruiken als ik mijn haar gekleurd heb?
In een anti-roos shampoo zitten vaak hele kleine schuurdeeltjes, oftewel korreltjes. Dit word bijna op elke gekwalificeerde kappers opleiding bekeken onder een microscoop.  De korreltjes in de shampoo is vaak ook voelbaar in de shampoo. Deze korreltjes schuren de roos en schilfers van je hoofdhuid af, dit werkt dus prima. Alleen het nadeel is als je je haar gekleurd hebt, de korreltjes ook geleidelijk aan de kleur uit je haar schuren. Hierdoor word je kleur wat flets en dof en mist dan z’n levendigheid. Mocht je héél erg last hebben van roos, gebruik dan de anti-roos shampoo om en om met je eigen shampoo voor gekleurd haar.  Zo voorkom je de roos klachten, maar hou je toch je kleur langer mooi. Let wel op: Hoe langer en vaker je de anti-roos shampoo gebruikt, hoe meer jouw hoofdhuid eraan went en je misschien op den duur haast niet van je klachten af komt. Frequent gebruik dus! Head & Shoulders kan je online verkrijgen.  (Zoek op de site naar Head en Shoulders)

 

Kan ik mijn kleur sneller vervagen door het gebruik van een anti-roos shampoo?
Ja, doordat er schuurdeeltjes inzitten vervaagt je kleur sneller. De korreltjes schuren min of meer je kleur uit je haar. Vind je dus je pas geverfde haar te donker, door het een paar keer te wassen met een anti-roos shampoo, word je haarkleur dus vervaagt.  Dit geldt niet wanneer je haar te warm bruin of te warm blond is uitgevallen, dit bevat namelijk rood pigment. Bij een té warme kleur en gebruik van een anti-roos shampoo, word je warmte pigment wel vervaagd maar uiteindelijk oogt het dan als verwassen rood/oranje. Dus pas daar mee op!

 

Kan je zelf leren kappen?
Leren knippen? Haar knippen, tips! 

Haargroei bevorderen, tips!
Kan ik zelf mijn haar ontkleuren?
Kan ik zelf mijn haar van blond naar donker kleuren?


Tags: Head & shoulders, head and shoulders gekleurd haar, kleur vervagen, anti roos shampoo gekleurd haar
Artikel geschreven door: Banaantje.
Publicatie datum: 2012-09-22
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2013-01-07 21:10:57  
Hallo, ik heb van nature donkerblond haar dat tijdens de zomerperiode een lichte gloed krijgt door combinatie zwemmen en in de zon liggen. Deze winter is mijn haar precies iets donkerder dan anders (eerder lichtbruin). Ik had me laten vertellen dat met een ontkleurder het er terug blonder uit zou gaan zien. Garnier Nutrisse geprobeerd en zoals het moet, 3 cm van de haargrens gebleven. 40min laten inwerken en oranje haar gekregen (het ziet er zeer onnatuurlijk uit en TOTAAL niet wat ik dacht dus). Ik heb mijn haar nog NOOIT in welke kleur dan ook later verven, noch een kleurshampoo gebruikt dus ik dacht dat die ontkleurder zeker wel zou werken. Helpt wassen met anti-roos van Head and Shoulders ? Ik heb totaal geen zin om mijn haar hoe dan ook te kleuren... Kent iemand "grootmoedersmiddeltjes" ? BEDANKT !Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving