aanmeld knop
dot

Piramide op Mars?

piramide op mars.jpg
Staat er een piramide op Mars? In september 2012 ontdekte robotwagentje Curiosity van de NASA, een piramide op de rode planeet. De piramide is van steen en is ook de eerste steen die door het wagentje onderzocht werd.

Piramides hebben altijd tot de verbeelding gesproken. Hoe zijn ze gebouwd en waar komen ze vandaan? Piramides vertegenwoordig veel meer dan een bijzondere cultuur, ze symboliseren ook intelligentie en beschaving. Misschien is dat de reden waarom er op planeet Mars vaak piramidevormige vormen worden gezien in stenen en heuvels en bergen. Hoe fascinerend zou het zijn als er op Mars echte piramides zouden staan? Maar dat is niet het geval. De nieuwste piramide die werd ontdekt door de rijdende onderzoeksrobot Curiosity, is maar een kleintje. De steen heeft inderdaad de vorm van een piramide, maar dan een incomplete. En de afmeting? Ongeveer 20 centimeter in doorsnee.

 

Piramides op Mars?

Staan er piramides op Mars? Op dit moment ziet het er naar uit dat Mars een lege planeet is. Leeg in de zin van: geen duidelijke tekenen van leven. Het oppervlakte van Mars ziet er stoffig en plat uit, met her en der een heuvel of een berg aan de einder. Veel stenen liggen in het stof van uitgestrekte woestijnen. In de vorm van die stenen kan je soms een piramide zien, maar dat zijn geen uitgehakte opgebouwde bouwwerken zoals op aarde, maar losse stenen. De kleine piramidevormige steen die nu gevonden is, wordt onderzocht door de robotische arm van Curiosity. De steen heeft ook een naam gekregen...

 

Jake Matijevic

De piramide vormige steen die op Mars ontdekt is, werd Jake Matijevic genoemd. Jake Matijevic was en NASA medewerker die niet zo lang geleden is overleden. De vernoeming is een eerbetoon aan Jake Matijevic. De onderzoeksrobot heeft een snelheid van 30 meter per dag. Wie weet hoeveel stenen met aparte vormden er nog gevonden worden.

 

 

Foto's van aparte verschijnselen op Mars.

 

Leven op Mars?

Al geruime tijd gaan er geruchten over de aanwezigheid van leven op Mars. Tot nu toe is er geen doorslaggevend bewijs bekend gemaakt. Bovenstaande foto's worden wel met levensvormen geassocieerd, maar niemand weet het zeker:


Tags: piramide op Mars, Jake Matijevic, steen, driehoek, planeet Mars, Curiosity
Bronnen: deondernemer.nl,

Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2012-09-22
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving