aanmeld knop
dot

Mag ik met hoofdluis naar de kapper toe?

logo-tekst.jpeg
Wat als je last hebt van hoofdluis en je wilt naar de kapper toe. Mag dit terwijl je hoofdluis hebt of word je direct weer naar huis gestuurd. En hoe kun je hoofdluis voorkomen? Hebben kappers meteen door dat je hoofdluis hebt?

Hoe ontstaat hoofdluis en kom je er zonder het te behandelen er vanaf?

Hoofdluis is helaas niet te voorkomen. Luizen hebben de menselijke huid nodig om te overleven.  De kleine beestjes van ongeveer 3mm groot prikken een klein gaatje in je hoofdhuid en zuigen dan een klein beetje bloed op, dit veroorzaakt de jeuk. Luizen ‘lopen’ makkelijk over van het ene hoofd naar de ander. Probeer daarom direct contact te vermijden. Het komt vooral veel voor op scholen en bij spelende kinderen. Licht altijd direct de omgeving in als je last hebt van hoofdluis, en je moet het áltijd behandelen om er vanaf te komen, zonder behandeling kom je hier niet vanaf.


Hoe groot zijn luizen?

Luizen zijn ongeveer 3mm groot. Hoofdluis wordt het beste behandeld met speciale middelen tegen hoofdluis, te kop bij drogisterijen, apothekers en in online winkels zoals bijvoorbeeld Bol.com. 

 

Krijg je sneller last van hoofdluis als je vies haar hebt?

Vaak denken mensen dat als je een slechte lichaamshygiëne hebt of vies haar, je sneller last van hoofdluis krijgt. Dit is niet waar. Ook onder normale hygiënische omstandigheden is hoofdluis bijna niet te voorkomen. Dus het fabeltje dat als je ‘vies’ bent je daarom hoofdluis krijgt is onzin. Hoofdluis kan bij iedereen voorkomen en is dus totaal geen schande.

Mag ik terwijl ik last heb van hoofdluis wel naar de kapper toe?

Als je last hebt van luizen mag je niet naar de kapper toe. Als je zelf nog niet weet dat je hoofdluis hebt en ze komen er hier achter bij de kapper, dan mogen ze je haar niet verder behandelen en word je vrijwel direct naar huis gestuurd. Als je al weet dat je hoofdluis hebt, of iemand bij je in het gezin, dan moet je dit aangeven bij de kapper, of beter helemaal niet gaan.

 

Waarom mag de kapper mijn haar niet behandelen terwijl ik hoofdluis hebt?

Kappers mogen haar met hoofdluis, of zelfs als het nog kleine neetjes zijn, niet behandelen. Dit om meerdere redenen.

  • Stel dat de hoofdluis over ‘loopt’ naar de kapper toe en de kapper krijgt zelf last van hoofdluis, dan moet de kapper de ziektewet in omdat zij nu niet mag werken met klanten. Dit kost een kapperszaak heel veel geld. De materialen, zoals een kam,schaar, kapmantel, die in aanraking komen met luizen moet helemaal gedesinfecteerd worden.
  • Stel dat je hoofdluis hebt en de kapper knipt jouw met die schaar, en de volgende klant word ook met diezelfde schaar geknipt, dan is de kans vrij groot dat de volgende klant ook hoofdluis krijgt. En mocht iemand in een kapperszaak toch jouw haar gaan knipper terwijl je hoofdluis hebt, en er krijgen meerdere kappers en/of klanten last van luizen, dan moet de kapperszaak helemaal gesloten worden en meerdere dagen dicht, dit kost de baas van de salon dan handen vol geld, en daar zit niemand op te wachten.

Tags: Hoofdluis behandelen, met hoofdluis naar de kapper, hoofdluizen
Artikel geschreven door: Banaantje.
Publicatie datum: 2012-09-23
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2016-09-13 19:35:49  
heel mooiReageer
gast - 2014-02-25 20:54:28  
Niet leukReageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving