aanmeld knop
dot

Zilvershampoo, werkt dit en wat doet het met je haar?

meisje.jpg
De bekende blauw/paarse zilvershampoo kent iedereen wel. Maar wat doet dit met je haar? En hoe werkt dit product. Kan iedereen dit gebruiken? En wat kan ermee fout gaan? Wij vragen een kleurexpert om advies.

Wat is zilvershampoo en wat doet het met je haar?

Een zilvershampoo is een blauw/paarse shampoo die warmte oftewel geel pigment uit je haar haalt. Je ziet vaak dat de wat oudere mensen met grijs of wit haar deze shampoo gebruiken. Soms zit er een gele gloed overheen, Dit kan doordat ze roken en dit in het haar trekt of door het vele liggen op het witte haar. Door dan af en toe met deze shampoo te wassen haal je deze gele gloed er weer af. Ook mensen die blond haar hebben gebruiken regelmatig deze shampoo. Een blonde tint kan al gauw te warm of te ‘gelig’ zijn. Door af en toe met de zilvershampoo te wassen word dit effect minder. Mocht het echt super geel of oranje zijn, dan doet een zilvershampoo té weinig, hiervoor zul je toch echt naar de kapper moeten.

 

Waarom is de shampoo blauw/paars?

Om warmte pigment weg te halen of te verminderen, moet je een tegenover liggende pigment gebruiken. De tegenoverliggende pigment van geel is blauw/paars. Dus is je haar te warm dan moet je er een opheffende kleur opdoen, zoals paars/blauw. Heeft je kleur bijvoorbeeld een groene gloed, dan moet je er een rood pigment opdoen. Op het onderstaande plaatje is dit mooi te zien. Je ziet tegenover de geel/oranje vakjes de paars/blauwe vakjes staan. Vandaar dat dus de shampoo blauw-paars is. Zilvershampoo kan je in drogisterijen kopen.

 

Kan iedereen zilvershampo gebruiken of wat kan er fout gaan?

  • Dit hangt af van je huidige haarkleur en hoe droog (poreus) je haar is. Als je haar goedblond is kan af en toe wassen met een zilvershampoo geen kwaad. Het doet namelijk wel iets met je haar, maar je zult als het goudblond is niet door de zilvershampoo wit-blond worden.
  • Maar waar je wél mee moet oppassen is, dat als je haar al wit-blond geverfd is, je haar heel droog en poreus is. Hoe droger je haar, hoe meer het ‘blauw’ pigment in je haar zuigt. In kapperstaal zeggen ze dan dat je kleur ‘doorslaat’. Dan krijg je dus en grijs-blauwe gloed over je haar heen. Was daarom alleen je haar met de shampoo (als het héél blond is), en laat het niet inwerken zoals een conditioner.
  • Mocht je basiskleur goudblond zijn met highlights erin die wel bijna wit blond zijn, dan nog moet je oppassen dat je highlights niet doorslaan en die dus grijs-blauw worden. Zie hieronder iemand bij wie de zilvershampoo er te lang heeft ingezeten, en dus een blauwe gloed heeft. Het is maar net wat je mooi vindt. 

Kan je zelf leren kappen?

Haargroei bevorderen, tips!
Kan ik zelf mijn haar ontkleuren?
Kan ik zelf mijn haar van blond naar donker kleuren?


Tags: Zilver shampoo, blauw shampoo, haar grijs geworden, geel haar, blauw haar, grijs haar.
Artikel geschreven door: Banaantje.
Publicatie datum: 2012-09-23
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2013-07-22 09:56:34  
De foto's zijn van meisjes die hun haar lila geverft hebben. Misschien wel hetzelfde effect.. maar dus niet helemaal kloppend wat je zegt.Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving