aanmeld knop
dot

Wat is het verschil tussen haarverf en een kleurspoeling?

logo-tekst.jpeg
Je hebt haarverf en een kleurspoeling. Maar wat is nu het verschil ertussen? Ze lijken heel veel op elkaar, maar er zijn veel onduidelijkheden over. Wat zijn de voor-en nadelen ervan? We vragen een kleurexpert om advies.

Wat is haarverf?

De naam zegt het eigenlijk al, het is verf. Dit is dus een kleur die blijvend in je haar zit en dus moet uitgroeien. Dit is dus niet met een aantal keren wassen er weer uit. Verf word klaargemaakt met waterstofperoxide. Dit kan 3%, 6% of 9% zijn, vroeger had je ook nog 12% maar dit is nu verboden. Door de waterstofperoxide is de kleur blijvend en hecht het zich dus in je haar.

 

Het voordeel van verven is:  Je kleur is blijvend dus het zal niet heel snel vervagen. Een kleurspoeling was je geleidelijk aan eruit dus deze word op den duur vervaagd, dit is niet het geval met verf.

 

Nadeel van verven:  Als je er eenmaal aan begint, zit je eraan vast. Dit omdat de kleur helemaal moet uitgroeien wil je er vanaf zijn, wil je een andere kleur dan moet je dit ontkleuren/blonderen. Je haar groeit gemiddeld één centimeter per maand, dus elke maand heb je weer één centimeter die niet meer in de geverfde kleur is. Dit moet je dus bijhouden, gemiddeld om de 4 á 6 weken bijkleuren is het mooiste.
En wat nog een nadeel is van verf, is dat je haar er droger door word. Dit komt omdat er waterstofperoxide in de verf zit die zich in het haar hecht. Houd er dus rekening mee dat je na het verven je haar goed moet verzorgen, denk aan conditioner, kuurtjes en haarmaskers.

 

Wat is een kleurspoeling?

Een kleurspoeling is een kleur in je haar die niet blijvend is. Deze vervaagd op den duur en was je er geleidelijk aan weer uit. Je kunt alleen een kleurspoeling nemen in je eigen haarkleur of donkerder. Je kunt dus niet als je bruin haar hebt, er een blonde kleurspoeling overheen doen. Dit kan alleen als je je haar helemaal ontkleurd of gaat blonderen.

 

Voordeel van een kleurspoeling:  

In een kleurspoeling zit geen waterstofperoxide zoals bij verf. Deze kleur word klaar gemaakt met een milde lotion. Deze is dus minder schadelijk voor je haar dan verf. Het is natuurlijk nooit goed voor je haar, maar deze kleur is vrij mild en dus beter voor je haar dan verf. Het voordeel van dat er geen waterstofperoxide in zit, is dat je haar er naderhand gezonder uitziet, en vooral meer glanst. Het voordeel is ook dat je niet elke maand met een centimeter uitgroei zit, dus je hoeft het minder snel bij te houden. En omdat je sneller van je kleur af bent, kun je vaker wisselen van haarkleur.

 

Nadeel van een kleurspoeling:  

Wat een nadeel is van een kleurspoeling is dat je kleur door het wassen vervaagd. Hoe vaker je dus je haar wast, hoe sneller het eruit is. Met neutrale tinten zoals blond of bruin valt dit niet zo heel erg op. Maar heb je bijvoorbeeld een rood tint in je haar, als deze op den duur vervaagt dan word je kleur al gauw vaal rood/oranje. Dus wil je met een warme kleurspoeling toch je kleur mooi houden, was dan minder vaak je haar, ga niet in de felle zon en was je haar met een shampoo voor gekleurd haar.

 

Droog haar

Wat voor product of merk je ook neemt, je haar word er altijd droger van. Zorg dus altijd dat je na het kleuren je haar goed verzorgt. Gebruik dus een goed intensief haarmasker.

 

Ga je voor het eerst je haar kleuren? Doe altijd eerst een allergietest of je tegen verf kunt. Vraag je kapper of drogist om meer advies.

 

 

Leren knippen? Haar knippen, tips! 

Haargroei bevorderen, tips!
Kan ik zelf mijn haar ontkleuren?
Kan ik zelf mijn haar van blond naar donker kleuren?


Tags: Verschil haarverf kleurspoeling, haarverf, kleurspoeling, haar verven
Artikel geschreven door: Banaantje.
Publicatie datum: 2012-09-23
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2015-03-09 12:20:45  
Ik heb blond haar, ik wil graag na rood, maar stel ik vind het niet mooi, gaat de kleurspoeling eruit door het wassen?Reageer
gast - 2014-08-02 23:46:39  
Haai ik heb lichtbruin haar en wil het donkerbruin verven met spoeling, maar even voor de zekerheid Het gaat er toch uit eindelijk uit? Dan krijg ik toch mijn eigen echte haarkleur weer terug? Reageer
gast - 2013-12-19 18:12:44  
Hallo! Ik heb even een vraagje... Van mezelf heb ik een koperachtige rode kleur. Ik wil het een keertje een gaaf kleurtje geven zoals donkerrood. IK wil er niet aan vast zitten. (3/4 weken max.) Wat is er dan aan te raden? Welke merken zijn er dan aan te raden? Lieselotte Reageer
gast - 2013-06-15 12:52:01  
JaReageer
gast - 2013-04-16 17:19:17  
als je de kleurspoeling uitwast krijg je dan weer je echte eigen haarkleur terug?Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving