aanmeld knop
dot

Hoe doe ik zelf wax of haarlak in mijn haar zonder dat het vet word?

logo-tekst.jpeg
Heb je ook altijd problemen met wax of haarlak in je haar doen? Zit het nooit zo leuk als bij de kapper? En probeer je het wel maar is het meteen vies en vettig? En welke wax is het beste voor jouw haar? Wij vragen een haarstylist om advies.

Welke wax is het meest geschikt voor jouw haar?

Er zijn verschillende soorten en merken wax op de markt. Je hebt ze ook in allerlei verschillende prijsklasse. Over het algemeen heb je van een duurdere (kappers)merk minder wax nodig dan een goedkopere, dus je kunt er wel langer mee doen omdat je er minder van nodig hebt. Het ligt er dan wel aan hoe je het product gebruikt. Bij lang haar is wax niet echt geschikt, hoe meer je erin doet, hoe vetter het word en het oogt dan al gauw slierterig en vet, je kunt dan beter haarlak gebruiken. Wil je iets in het haar voor de glans, dan is een zachte glans wax prima. Let wel op dat deze al gauw vet zijn dus je hebt er minimaal van nodig. Heb je kort en dik haar en mag het lekker rommelig en wat wilder zitten, dan is vaak een stugger wax zoals een pasta geschikt. Met bijvoorbeeld een boblijn lengte kan alleen haarlak ook prima.

 

Hoe doe ik de wax in mijn haar?

Het is altijd belangrijk om eerst héél minimaal wax te pakken met het puntje van je vinger. Mocht je uiteindelijk toch te weinig hebben, je kunt altijd iets erbij pakken. Doe je meteen te veel, dan zit er soms al wax in waar je wel 3 dagen mee had kunnen doen, dus des te sneller word je haar vet en hoe sneller dus je wax op is. Als je een stugge wax hebt zoals bijvoorbeeld een pasta, dan zijn deze vaak wit. Wrijf het net zolang door je handen totdat het warm word en de wax niet meer wit is maar blank en doorzichtig oogt. (Mocht je een wax hebben die niet wit is, wrijf deze ook goed warm in je hand). Als je de wax in je hand heb, wrijf de wax uit over je gehele haar. Dit doe je zodat er overal even veel zit. Vaak doen mensen alleen de voorkant van hun haar, daar zit dan heel veel wax en is de voorkant al helemaal vet geworden. Als je dan je achterkant nog wilt doen moet je weer nieuwe wax erbij pakken, je gebruikt dan al gauw veel te veel.

Nadat je de wax hebt uitgestreken over je haar ga je het in model drukken. Druk het haar in het model zoals je het hebben wilt. Vaak kun je beter je haar eerst te wild en te bol maken, en dan uiteindelijk in het gewenste model fixeren. Wil je piekjes maken maar wordt dit al gauw vet door je wax? Dan kun je ook een beetje haarlak op je vingertopjes sprayen en hiermee piekjes maken. Ze worden dan niet vet, maar blijven doordat het hard wordt, de hele dag zo zitten. 

 

Kan je zelf leren kappen?
Leren knippen? Haar knippen, tips! 

Haargroei bevorderen, tips!
Kan ik zelf mijn haar ontkleuren?
Kan ik zelf mijn haar van blond naar donker kleuren?


Tags: zelf wax in het haar doen, hoe wax gebruiken, wax in het haar, wax gauw vet, wax zoals bij kapper, haren
Artikel geschreven door: Banaantje.
Publicatie datum: 2012-09-23
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving