aanmeld knop
dot

Platinablond, kan ik dit thuis ook zelf voor elkaar krijgen?

logo-tekst.jpeg
Platinablond is één van de meest gewenste kleuren van mensen. Maar is dit alleen bij de kapper zo te krijgen of is dit ook thuis zelf mogelijk met een pakje van de drogist? We vragen advies aan een kleurexpert.

Platinablond, een gewenste kleur bij veel mensen.
Bij veel (blonde) mensen is platina blond één van de meest gewenste kleur. Maar wat verstaan we precies onder platinablond? Platinablond is een vrij lichte kleur, en echt hoogblond. De één omschrijft het als witblond, de ander als parelblond, de ander als goudblond etc.. Maar als je alleen op Google al ‘platinablond’ intypt, zie je meerdere afbeeldingen van blonde mensen maar bij niemand is de kleur hetzelfde. De één is spierwit, en de ander bijna geel blond. Mocht u het bij de kapper laten doen, overleg dan goed met de kapper door middel van kleurstaaltjes wat uw gewenste kleur is. Iedereen ziet en omschrijft blond weer anders.

 

Kan ik het ook zelf thuis platinablond krijgen met een verf van de drogist?
Een drogist heeft lang niet zoveel verstand van haarverf als een kapper. Een kapper volgt 3 jaar een opleiding met de bijbehorende cursussen over kleuren. Wat kan wel, wat kan niet, is het mogelijk, kan het haar het aan, wat als het mislukt, etc. Een drogist weet vaak maar 1/5 deel van de hele logica en berekeningen van kleuringen. Vaak zegt een drogist dat het wel kan, maar dit is lang niet altijd waar. Veel kappers krijgen klanten in hun stoel bij wie hun haarkleur verkeerd is uitgepakt door een verkeerd advies van de drogist. Dus mocht je een extreme verandering van je haarkleur, ga dan altijd voor advies of een behandeling naar je kapper.


Haarverf vlekkerig?

Mocht je eigen haarkleur warmblond zijn en je doet er licht/platinablond overheen, moet je oppassen dat het niet gaat vlekken. Je uitgroei zal misschien wel pakken, maar je punten zullen als nog te warm blijven. Je kunt dan beter kiezen voor op en duur steeds meer en meer lichtere highlights erin te doen, zo bereik je op den duur toch het gewenste resultaat. Het voordeel hiervan is dat je niet je haar in één keer helemaal beschadigd, maar telkens in kleine gedeeltes. Denk er wel aan dat na elke kleurbehandeling je haar goed moet worden verzorgd, denk aan een kuurtje of een intensieve haarmasker.

 

Kan je zelf leren kappen?
Leren knippen? Haar knippen, tips!

Haargroei bevorderen, tips!
Kan ik zelf mijn haar ontkleuren?
Kan ik zelf mijn haar van blond naar donker kleuren?


Tags: platinablond, zelf platinablond kleuren, platinablond drogist, zelf blond kleuren, parelblond zelf kleuren
Artikel geschreven door: Banaantje.
Publicatie datum: 2012-09-23
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving