aanmeld knop
dot

Vijftig Tinten Grijs

vijftigtintengrijs.jpg
Vijftig Tinten Grijs is het eerste deel van een opwindende trilogie van auteurs E.L. James. Ze schreef drie boeken die bestsellers werden. De Trilogie gaat over liefde, seksualiteit, maar vooral over dominantie en onderdanigheid in de slaapkamer.

In Vijftig Tinten Grijs ontmoet een jong meisje een miljardair met verlangens om haar seksueel te domineren. Anastasia Steele, een literatuurstudente, ontmoet de miljardair Christian Grey door middel vane en interview. Ze vindt hem vrijwel meteen aantrekkelijk en indrukwekkend en geheimzinnig. Ze gelooft echter niet dat het iets kan worden tussen hen. Hij is rijk en succesvol, zij is nog maagd en studerende. Het duurt echter niet lang of hij zoekt haar op in de winkel waar ze een bijbaantje heeft. De aantrekkringskracht tussen hen blijkt dus wederzijds. Hij maakt haar het hof, en het Ana is hopeloos verliefd op hem.

 

Dominantie en onderdanigheid

Hij wil haar echter domineren op ieder vlak en vooral ook in bed.  Hij kan alleen van intimiteit genieten als hij een vrouw domineert en pijnigt. Anastasia Steele is verliefd op de man, maar zij wil op een tedere manier liefhebben en ze verlangt niet naar fysieke pijn. Toch geniet ze steeds meer van zijn nabijheid, de luxe die hij haar te bieden heeft en de gevaarlijke wereld van zijn sadomasochistische denkraam. Als het steeds moeilijker wordt, en het steeds duidelijker wordt dat Christian haar volledige wil domineren, neemt ook de spanning in het verhaal steeds meer toe. Hoe Ana in de relatie groeit of dwaalt, kunt u zelf lezen in

Vijftig Tinten Grijs, hier online verkrijgbaar.

 

Vijftig Tinten Grijs, welk genre?

Vijftig Tinten Grijs wordt wel omschreven als een mengeling van kasteelromannetjes en porno. Men zou het een erotische roman kunnen noemen. De schrijfstijl wordt echter als simpel betiteld en het succes van de Brits/Chileense auteur E.L. James [pseudoniem van Erika Leonard], wordt door literatuur critici met argusogen bekeken. Maar succesvolle boeken hoeven natuurlijk geen literatuur te zijn. De trilogie verkoopt gewoon waanzinnig goed. De gedetailleerde seksuele intieme scènes lijken letterlijk en figuurlijk aan een behoefte te voldoen.

 

Trilogie

De Trilogie bestaat uit drie delen

  • Vijftig Tinten Grijs
  • Vijftig Tinten Donkerder
  • Vijftig Tinten Vrij

Tags: Vijftig Tinten Grijs, Vijftig Tinten Donkerder, Vrij, Steele, E.L. James, boek
Artikel geschreven door: TryOut.
Publicatie datum: 2012-09-23
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving