aanmeld knop
dot

Voetbalacademie of voetbalkamp, wat leer je daar?

logo-tekst.jpeg
Voetbalkamp, voetbaltraingskampen, voetbalvakanties… het zijn geschikte mogelijkheden om je verder te ontwikkelen als voetballer. Heb je talent om te voetballen en wil je graag profvoetballer worden? Dan kun je niet te jong beginnen om aan je carrière te werken.

De voetbal academie of een voetbalkamp of voetbaltrainingskampen zijn net als voetbalvakanties helemaal gericht op het spelen van voetbal en het ontwikkelen van voetbaltalent. Veel jonge mensen dromen ervan om profvoetballer te worden. Uiteraard is dat slechts voor een kleine groep talentvolle voetballers weggelegd. Talent alleen is namelijk niet voldoende. Je moet ook doorzettingsvermogen hebben om dagelijks intensief te trainen; om niet te gaan roken of alcohol te gaan drinken; om gezond te leven; om voldoende te slapen en je uitgaansleven te beperken, en je moet ook kansen zien en krijgen en die vervolgens weten te benutten. Kwaliteit komt vrijwel altijd bovendrijven, maar dat gaat niet zonder motivatie. Een beetje geluk is ook meegenomen...

Talent voor voetballen, wat nu?

Iemand met aanleg voor voetballen, die er alles aan doet om een betere voetballer te worden zal veel meer bereiken in de voetbalwereld dan een voetballer met enorm veel talent, die alleen zo nu en dan een partijtje speelt, verder geen moeite doet om te trainen en die denkt dat hij of zij er zo ook wel komt. Jong beginnen om je talent te ontwikkelen is verstandig en belangrijk. Veel voetballen is nodig, en les van ervaren trainers versnelt het leerproces en daardoor kan je je talent veel sneller ontwikkelen. Een voetbalclub is een goed begin, en in de vakantie kun je misschien op een voetbalvakantie. Wat zijn er zoal voor mogelijkheden om je talent voor voetballen verder te ontwikkelen?

Voetbalkamp

Een voetbalkamp is een kamp waar alles in het teken van voetballen staat. Je verblijft op een leuke plaats waar je vakantie viert, maar ondertussen speel je ook elke dag voetbal en krijg je trainingen van zeer ervaren leiders, bijvoorbeeld oud spelers uit de eredivisie en/of KNVB-geschoolde trainers. Je gaat bijvoorbeeld een week of 5 dagen op kamp waar je intensief met alle aspecten van de voetbalsport bezig bent terwijl er genoeg aandacht wordt besteed aan lekker ontspannen, zoals zwemmen, gamen, lezen, spelletjes doen, enzovoorts. Hou rekening met een paar pittige trainingen per dag, veel tips en lekker veel voetbal. Je techniek en je voetbal tactieken zullen aanzienlijk verbeteren. Natuurlijk ontmoet je ook nieuwe vrienden, die allemaal net zo dol op voetbal zijn als jij.

Voetbalvakantie

Een voetbalvakantie is net zoiets als een voetbalkamp. Je gaat op vakantie terwijl je veel bezig bent met voetballen, trainen en je krijgt vaak zowel groeples als individuele voetballessen. Voetbalvakanties zijn er op gericht om vakanties te vieren terwijl de vakantie in het teken staat van het aanzienlijk verbeteren van je voetbal technieken.

Voetbal Academie

De Voetbal Academie (NVAA) is een soort leerschool voor voetballers. Je kunt er les krijgen per uur in voetballen en alles wat daarbij komt kijken. Er is veel aandacht voor het individu. Zowel jongens als meisjes kunnen naar de Voetbal Academie. Via de Voetbal Academie worden ook trainingskampen en vakanties georganiseerd. Het is de bedoeling dat je jezelf verbetert in de voetbalsport. Je leert de kneepjes van het vak. Er kan zelfs onderzocht wordt of een speler wel voldoende kansen krijgt, omdat je tijdens trainingen en wedstrijden goed in je vel moet zitten om je voldoende te kunnen ontwikkelen. Er wordt dan gekeken naar:

  • Motivatie voor wedstrijden
  • Spelinzicht
  • Stijl van spelen of spelstijl
  • Wedstrijdoriëntatie

Voor beginnende voetballers (BVO’ers) zijn er speciale aangepaste trainingsschema’s en voetbal programma’s.

 

Gescout worden, lukt dat nog?

Voetbal en gezonde voeding
Voetbalacademie of voetbalkamp, wat leer je daar?


Tags: voetbalkamp, voetbalacademie, gescout, les, voetbalvakantie, voetballen
Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2012-09-25
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving