aanmeld knop
dot

No Doubt

MI0003407761.jpeg
Met de wederopkomst van de punk en new wave in de jaren ’90 weet ook No Doubt door te breken met hun eigenzinnige new wave/ska sound. De band wordt opgericht in 1986 met als grootste inspiratiebron de Britse ska band Madness. In het begin bestaat No Doubt uit John Spence, Gwen Stefani en haar broer Eric Stefani.

No Doubt

 

Genre:

Pop/Rock

Styles:

Alternative pop/rock

Alternative/Indie Rock

Post-Grunge

Ska Punk

Dance Rock

Pop

Periode:

1980 – Heden

Opgericht:

1986 in Anaheim, CA

Bandleden:

Gwen Stefani

Adrian Young                      

Eric Stefani

Tom Dumont

John Spence

Tony Kanai

 

Biografie

Met de wederopkomst van de punk en new wave in de jaren ’90 weet ook No Doubt door te breken met hun eigenzinnige new wave / ska sound.

De band wordt opgericht in 1986 met als grootste inspiratiebron de Britse ska band Madness. In het begin bestaat No Doubt uit John Spence, Gwen Stefani en haar broer Eric Stefani. Als de band al actief aan het optreden is in het lokale circuit komt bassist Tony Kanal bij de groep.

No Doubt krijgt te maken met een groot verlies als John Spence in 1987 zelfmoord pleegt. Desondanks gaat de band toch verder, nu met Gwen Stefani als zangeres. Ook worden gitaris Tom Dumont en drummer Adrain Young aan No Doubt toegevoegd.

 

Interscope

Door hun optredens wordt No Doubt populair in het live circuit, wat het label Interscope niet onopgemerkt blijft. Zij bieden de band een contract aan. Het album dat ze uitbrengen is een opmerkelijke mix tussen jaren ’80 pop en ska dat niet aanslaat. Hierdoor verliest Interscope het vertrouwen en verbreekt het contract.

 

Ze brengen dan het album “The Beacon Street Collection” in eigen beheer uit. Hierop laat de band een rauwer en meer punk sound horen. Kort na de release van dit album verlaat Eric Stefani de band om animator te worden voor de populaire serie The Simpsons.

 

Met het album laat de band zien wat ze kunnen en daardoor komen ze weer onder de aandacht bij Interscope. Daar besluiten ze opnieuw het avontuur aan te willen gaan met No Doubt.

 

Hits

In 1995 verschijnt het album “Tragic Kingdom”. Dit album zorgt voor internationaal succes. De singles “Just a Girl” en “Don’t Speak” worden grote hits. Het album “Tragic Kingdom” verkoopt wereldwijd meer dan 15 miljoen exemplaren. “Tragic Kingdom” is het grootste succes dat de band heeft behaald met haar muziek.

 

Naast No Doubt brengt Gwen Stefani ook solowerk uit, maar volgens haar zal de band nooit meer uit elkaar gaan.


Tags: No Doubt, ska, punk, pop, rock, Gwen Stefani, Tragic Kingdom, Don't Speak, Just a Girl
Bronnen: nodoubt.com
Artikel geschreven door: JPDix.
Publicatie datum: 2012-09-25
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving