aanmeld knop
dot

WYSIWYG, website bouwen zonder kennis van html

Internet.jpg
Er is heel wat zogenaamde WYSIWYG: What You See Is What You Get software op de markt, waarmee je tegenwoordig zelf een website kunt bouwen ‘zonder’ kennis van html. Omdat ik een halve leek ben op het gebied van html, leek het me een goed idee om er eens een paar uit te testen. De software van Global Domains International en Swiftysite bevielen me het beste.

Zelf een website bouwen is tegenwoordig steeds gemakkelijker, dankzij software waarbij u weinig of geen kennis van HTML nodig heeft. In dit artikel bespreek ik enkele sitebuilders die WYSIWYG software aanbieden om de website zelf te bouwen. Als u zelf een website gebouwd heeft, werk dan ook aan het krijgen van bezoekers.

Website promoten, links naar uw eigen website plaatsen, feed

Om uw website te promoten als deze eenmaal online staat, is het belangrijk om u aan te melden bij de zoekmachines. Ook zal u meer bezoekers krijgen als er links naar uw website worden geplaatst, omdat uw website dan hoger staat in de lijst met zoekresultaten bij zoekmachines. Het is belangrijk dat u dus links naar uw website geplaatst krijgt. U kunt beginnen bij startpagina's, maar ook artikel feeders zijn goede manieren om backlinks te krijgen. Probeer zoveel mogelijk links naar uw website te vergaren, en vermijd het ruilen van links.

Zelf een website maken?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf een website te maken. Kies een goed boek uit om zelf website te leren maken en ga ermee aan de slag. Iedereen kan het.

 

Global Domains International, zelf een website bouwen

Een betaalbare manier om in een paar uurtjes zelf een website te bouwen, is GDI. Voor 10 dollar per maand, zo'n 7,50 euro per maand dus, heeft u een .WS domeinnaam met tien extra e-mail-adressen en de online gratis software om zelf gemakkelijk een website te bouwen. De software krijgt u online tot uw beschikking, en u bouwt daarmee in een ommezwaai een professioneel ogende website zonder dat u kennis van html hoeft te hebben. Het is wel een simpele website. Alhoewel ik even heb moeten stoeien met de software (mijn Engels is niet perfect) ben ik toch tevreden met GDI. De website ziet er keurig uit, heel zakelijk. Nadeel is wel dat hete en .ws website is, dat is nog tamelijk onbekend. U kunt ook kiezen voor een speels uiterlijk en u kunt ook een reeds bestaande website aan deze nieuwe site site en domeinnaam koppelen. Bovendien zijn ze snel en gemakkelijk te bereiken als u met vragen zit. Het allermooiste aan GDI vind ik echter dat ze naast domeinregistratie en WYSIWYG software niet alleen de mogelijkheid bieden om online snel een website te bouwen zonder kennis van html, maar u heeft met GDI ook nog eens de mogelijkheid om een maandelijks extra inkomen in geld op te bouwen door middel van affiliatie. Het systeem wat ze daarvoor hanteren is naar mijn mening, subliem. Maar wel lastig om deelnemers te vinden. Dat is alleen voor sommigen zo succesvol dat ze van het inkomen kunnen leven. Dit geld alleen voor de .WS (WebSite) domeinregistraties. De .WS domeinnaam registratie is een alternatief voor .com websites. De software voor het bouwen van de GDI ws. website staat online en is gebruiksvriendelijk. U krijg tien extra e-mailadressen bij de website. Dat is ook een voordeel. De software is geschikt voor het bouwen van een zakelijke of persoonlijke website, zonder kennis van HTML De mogelijkheid om geld te verdienen bij GDI zijn een zeer interessante bijkomstigheid, maar verwacht er geen groot inkomen van. U kunt de website in enkele uurtjes online hebben staan en daarna nog uitbreiden en aanpassen zo vaak u wilt.

Blue Voda, te mooi om waar te zijn?

Over Bleu Voda ben ik minder enthousiast. Het kan aan Blue Voda liggen, of aan mij, maar ik liep al snel vast tijdens het bouwen van de site. In een van de instructiefilmpjes week de instructie namelijk af van de software en ik kon de oplossing niet vinden. Surfen op het internet naar oplossingen, leverden niets op. Blue Voda heb ik niet kunnen bereiken. Een telefonische hulplijn kon ik nergens vinden en per email zijn ze ook niet bereikbaar. Bovendien is het uiteindelijk toch lastig als alle uitleg in de tutorials in het Engels staat en er is geen hulplijn, want hoewel we in Nederland op grote schaal goed Engels begrijpen, de terminologie als het aankomt op websites bouwen is toch wel even wat anders. Regelmatig zat ik dan ook met open mond achter mijn beeldscherm , terwijl mijn bloeddruk steeg, mijn tenen krom stonden in mijn schoenen, en ik me afvroeg of er een arts gebeld moest worden om me te reanimeren. Een paar dagen later heb ik de boel aan de kant gegooid. Ik heb de keus het contract weer op te zeggen of mijn website op een andere manier te bouwen. Over een tijdje zal ik misschien opnieuw een poging wagen maar op het moment heb ik het even helemaal gehad met Blue Voda.

Strato Webshop

Na mijn teleurstellende ervaring met Blue Voda besloot ik een eigen webshop bij Strato te beginnen. Enthousiast registreerde ik weer een domeinnaam en ging opnieuw aan de slag, nu met een kant en klare webshop. Deze keer gaat het me lukken, nam ik me voor. Aan het begin ging het inderdaad goed, alleen stonden er kant en klare jacks en regenjassen en skibroeken in mijn webshop. Die had Strato er voor me ingezet als opvulling. Op zich niet verkeerd, want als eigenaar van een webshop hoef je dan alleen maar de naam van de kleding te veranderen in de naam van de producten die jij wilt gaan verkopen, een plaatje te uploaden en de prijs aan te passen. Maar ik deed iets fout en ik raakte het spoor bijster. Met de kant en klare Strato Webshop liep ik dus ook vast. Strato biedt webwinkels aan met de belofte dat deze supersnel online zal staan. Binnen 20 minuten je eigen webwinkel, beloofden ze. Te mooi om waar te zijn? Eerlijk gezegd wel. Twintig minuten is wat overdreven omdat je toch echt tijd nodig hebt om uit te zoeken hoe je de standaard producten die in de winkel staan moet vervangen voor je eigen producten en titels, en hoewel de webwinkel geschikt lijkt voor het verkopen voor een bepaald aantal producten van uw keuze, is het natuurlijk geen marktplaats of eBay. Wat u met de webshop van Strato echter wel kunt is al dan niet commerciële producten verkopen. U bent de enige verkoper van de producten. Andere mensen kunnen dus geen advertenties of spullen te koop aanbieden in uw shop. Maar stel dat u vazen, zelfgemaakte kleding of schoolspullen, lampen of wat voor andere producten dan ook wilt gaan verkopen via internet, dan is de webshop van Strato wel geschikt. U hoeft geen webontwerper in te huren maar u moet wel een beetje geduld hebben met het opzetten van uw shop. Ik ga er vanuit dat het wel binnen een dag zal moeten lukken. Bovendien is Strato goedkoop, voor 1 euro per maand het eerste halfjaar, daarna kost het u 17 ,- (ex. btw) euro per maand, wat natuurlijk nog steeds niet veel geld is voor een webshop. Ook kunt u Strato bellen voor advies als het even allemaal niet lukt. Dat is precies wat ik vandaag gedaan heb. Ik had voorheen niet door dat ze telefonische hulp boden, aangezien Strato een Duitse leverancier is. De Strato medewerker was vriendelijk en behulpzaam waardoor ik het contract toch nog even aangehouden heb, om binnenkort nog eens te proberen mijn shop van de grond te krijgen, maar dan met de telefonische hulplijn van Strato. Wie weet lukt het dan inderdaad binnen 20 minuten? Dat verwacht ik niet. Ik ben echter al blij als het gewoon lukken zal, en dat mag gerust langer dan 20 minuten duren. Als je als klant terecht kunt bij een telefonische helpdesk, scheelt dit veel teleurstellingen en frustraties.

Swiftysite

Voor mijn derde poging besloot ik in zee te gaan met Swiftysite van Alphamega. Tot mijn verbazing werkte het precies zoals ze beloofden. Snel, gemakkelijk, gebruiksvriendelijk. Ik heb dus ook goede ervaring met Swiftysite van Alphamega. Hun WYSIWYG software is gebruiksvriendelijk en daardoor is het leuk om mee te werken. Swiftysite biedt een klantvriendelijke service. Je kunt ze (tijdens kantooruren) en elke keer opnieuw word je weer even vriendelijk en duidelijk te woord gestaan. Ze hebben geen telefonische wachtlijst en je wordt direct geholpen. Swiftysite is volgens mij vooral geschikt voor het opzetten van zakelijke, informatieve en persoonlijke websites. Websites die informatie verstrekken over een bedrijf, school, stichting, of natuurlijk voor een personal website. Er is een grote mogelijkheid tot uitbreiding van honderden pagina's. Ook biedt Swiftysite de mogelijkheid om een forum, gastenboek, fotoalbum, een weblog, en nog meer extra’s, aan de website toe te voegen. De prijs vind ik correct in verhouding tot de opvallend goede service en het product, en met Swiftysite lukt het altijd om de website ook daadwerkelijk te bouwen en online te krijgen omdat je echt waar mogelijk geholpen wordt. Mijn conclusie: je hebt weinig aan een WYSIWYG programma zonder helpdesk, want vroeg of laat heb je gewoon hulp nodig bij het opzetten van een website als je verder geen ervaring hebt met het bouwen van websites. Alphamega laat zijn klanten echter niet in de kou staan tijdens het bouwen van de Swiftysite website. Hun leus: "Je eigen website? Je staat er niet alleen voor… " maken ze gelukkig meer dan waar. Doen dus.

 


Tags: website bouwen, WYSIWYG, zelf een website maken, webwinkel
Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2012-09-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2012-12-27 07:14:32  
Very interesting information!Perfect just what I was searching for! "Washington is the only place where sound travels faster than light." by C. V. R. Thompson. Air Yeezy Shoes SaleReageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving