aanmeld knop
dot

Halloween knutselen?

halloween2.jpg
Halloween knutselen? Leuke dingen maken voor Halloween is niet zo moeilijk. Je kunt voor Halloween van alles in elkaar knutselen. Het moet natuurlijk wel een beetje eng zijn. Als je iets gaat knutselen voor Halloween, hangt het ervan af voor welke doelgroep je bezig bent. Voor een halloweenfeest maak je natuurlijk andere dingen dan knutselen met kids. IN dit artikel leuke knutsel-ideeën.

Halloween is echt een feest van duisternis en licht, in combinatie met alles wat een beetje eng is. Er is veel te knutselen voor dit feest. Als je een eng feestje gaat geven is het leuk om de kamer donker te maken, en sfeer verlichting te maken. Heel bekend is de uitgeholde pompoen met uitgesneden ogen en een grijns, en daar achter een waxinelichtje. Maar er is meer mogelijk:

 • Lichtjes maken van lege flessen
 • Lantaarns/lampionnen
 • Blacklight
 • Glow in the Dark sticks en/of schmink

Verlichting is net als spooky kleding en/of schmink, essentieel voor de juiste Halloween sfeer als je een halloweenfeest wilt geven. Als je een gelaagd Halloween feest wilt geven moet je dus echt de verlichting bovenaan je lijstje zetten, ook de creepy stuff en natuurlijk de kleding. Mensen kunnen het beste verkleed komen.

 

Verlichting

 • Een lege fles kan heel goed de basis zijn voor een sfeervol lichtje. Geschikt zijn gekleurde flessen of lege verpakkingen van bijvoorbeeld lege plastic melkflessen of bijvoorbeeld van wasverzachter. Week de etiketten ervan af en spoel de flessen schoon. Laat ze drogen, met name ook aan de binnenkant. Beplak de buitenkant met doorschijnend gekleurd papier of snij er gaten in, zoals ogen en een mond. Stop er een lichtje in wat op batterijen loopt.
 • Lantaarns en lampionnen doen het altijd goed op Halloween. Je kunt de traditionele pompoenen kopen en uithollen, er ogen en een mond uitsnijden, er een waxinelichtje in zetten en klaar
 • Blacklight is verkrijgbaar in tl buis of als gewone lamp. De gewone lampen die je indraait. zijn niet zo sterk qua licht en effect. De blacklight in TL wel. Heb je geen TL dan kan je altijd nog een blacklight huren.
 • Glow in the dark sticks, die uit zichzelf licht geven, zijn erg leuk tijdens Halloween.

Als je geld genoeg hebt kan je natuurlijk ook nog duurdere dingen regelen, zoals een rookmachine en laserlampen.


Kostuums Halloween

Vraag iedereen om verkleed te komen, dat maakt je feest enger en dan blijf je in de juiste sfeer. Om kostuums te knutselen kan je vrij snel klaar zijn. Een heksenoutfit heb je zo bij elkaar, kies voor kleuren als zwart, donkerpaars, eventueel wat grijstinten. Hoge hoed erbij en je haar stijlen met stijltang.

 

Enge hapjes en griezelige drankjes

Vrij eenvoudig te maken door met veilig kleurstof (zoals bietensap) je eten gekke kleuren te geven. Je kunt ook kleurstoffen in de supermarkt kopen op de afdeling taarten bakken en hapjes ermee kleuren. Drankjes kan je gewoon laten voor wat ze zijn, maar plak enge etiketten op de flessen. Je maakt de etiketten gewoon op je computer met geschikte letters in word. Daarna uitprinten en op de flessen plakken. Etiketten geef je grappige namen, zoals:

 

Voor alcoholhoudende drankjes

 • Bloedbraaksel (rode wijn)
 • Uitgeperst rattensap (bier)
 • Deadly Shot (cocktailtje)
 • Enzovoorts

Voor frisrank en limonade

 • Wolvenpis (appelsap)
 • Zwarte pest (cola)
 • Vampierzweet (7Up)
 • enzovoorts

Tags: halloween knutselen, feestje, halloween verlichting, pompoen, kleding, kostuums
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2012-09-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving