aanmeld knop
dot

Man vs. Trein

logo-tekst.jpeg
Er is een moment dat je zin hebt een film te kijken. En dan zie je dus ellende en ongeluk. En dat maakt ons blij. Want film kijken en vermaak en vermaak maakt ons blij. Een simpel rekensommetje. Bollywood fans zijn vaak ook hele vrolijke mensen. Want die zitten vol romantiek. Want iemand wanhopig achter een trein zien aan rennen met zijn of haar geliefde er in, is romantisch. Of gewoon kansloos.

Ik zou mijzelf, redenaar ten top, tekort doen als ik het niet kansloos zou vinden. Er is een moment dat je zin hebt een film te kijken. En dan zie je dus ellende en ongeluk. En dat maakt ons blij. Want film kijken is vermaak en vermaak maakt ons blij.

 

Bollywood fans

Een simpel rekensommetje. Bollywood fans zijn vaak ook hele vrolijke mensen. Want die zitten vol romantiek. Want iemand wanhopig achter een trein zien aan rennen met zijn of haar geliefde er in is romantisch. Of gewoon kansloos. Ik zou mij zelf, redenaar ten top, te kort doen als ik het niet kansloos zou vinden.

 

Maar heel stiekem vind ook ik het puur vermaak en maakt het mij blij want een drama is geen drama zonder scene waarin iemand (man/vrouw) in een voertuig (trein, auto, bus, etc.) vertrekt en iemand (geliefde) er hopeloos met tranen over het gezicht en melodramatisch achter aan rent. En wij als kijker pakken massaal de tissues en laten ook de tranen lopen. Zowel renner als kijker weet dat de renner van te voren wist dat het voertuig zou vertrekken, het voertuig sneller is dan hij/zij zelf en uiteindelijk eenzaam achter blijft. Daarnaast regent het. Regen is een pre. Of avond. Als het maar het getij van ongeluk is.

 

De liefde van mijn leven

Maar wat is dan precies de toegevoegde waarde? Behalve dat het semi romantisch is, want eigenlijk is het dus gewoon kansloos. Stiekem hoopt iedereen dat er iemand is die zo wanhopig en zichzelf volledig voor schut zettende achter je aan rent, ook ik hoop dat. Dus hoop is de toegevoegde waarde? Een soort post-it die je vertelt dat jou prins of prinses vast wel ergens rond dwarrelt? Wachtend tot jij in een trein stapt en hij er achter aan kan rennen? En dan zie je dat. Dan weet je hij is het wat doe je dan? Jij zit dan al in de trein dus dan maar de volgende halte uitstappen en de eerste de beste trein terug nemen en dan zit hij daar op een bankje nog te wenen omdat hij denkt jou nooit meer terug te zien. Aha dus stel. Ik denk dat ik de liefde van mijn leven heb gevonden. En als ultieme test stap ik dus in een trein. Maar als hij er niet achter aan rent, ondanks dat hij weet dat hij kansloos is en de trein toch niet inhaalt, is hij toch niet zo de liefde van mijn leven. Ja ja. Zo werkt dat dus.


Tags: Bollywood, liefde, trein, romantiek, wanhoop, vermaak, films, geliefde, geluk, sentiment, India.
Artikel geschreven door: Alyssa_deelt.
Publicatie datum: 2012-10-01
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving