
Categorieen
- Gezondheid
- Financieel
- Elektronica
- Auto & vervoer
- Afvallen & dieet
- Reis & vakantie
- Internet & computer
- Wetenschap
- Relatie & liefde
- Hobby & werk
- Recepten
- Kunst & cultuur
- Huis & tuin
- Werkstuk/Essay/opstel
- Recensies
- Mijn eigen verhaal
- Sport
- Seksualiteit
- Zwangerschap
- Dier & natuur
- Verzorging & mode
- Opvoeding
- Feestdagen
- Overige
- Nieuws toen en nu
- Wonderlijk & bizar
- Verslaving


Eiersalade maken, recept

Tweet |
KETO dieet, afvallen volgens plan
Fitcooking programma. Lekker koken om lekker fit te blijven
Hoe kun je gewicht verliezen zonder dieet?
De ingrediënten voor een lekkere eiersalade zijn in de eerste instantie natuurlijk eieren. Als je een grote salade wilt maken neem je meer eieren. Een kleine salade maken, voor een of twee personen, is natuurlijk net zo makkelijk. In dit artikel ga ik uit van een gewone gemiddelde eiersalade, waarbij tien eieren gebruikt worden. Nodig:
- een doos eieren
- een paar zoetzure augurken (als je daarvan houdt)
- peper
- zout
- mayonaise
- theelepel ketchup (allen als je dat lekker vindt)
- theelepel mosterd (alleen als je dat lekker vindt)
Kook de eieren hard, dus zeker 5 minuten laten koken. Laat de eieren schrikken door het hete water af te gieten, en dan meteen koud water op de gekookte eieren te gieten. Dit noem je 'eieren laten schrikken.' Het nut ervan is dat de eieren door het temperatuurverschil gemakkelijk te pellen zijn als ze zijn afgekoeld. Het vliesje tussen het eiwit en de schaal (aan de binnenkant van het ei) is dan namelijk losgekomen van het eiwit. Als eieren niet goed geschrokken zijn is het moeilijk om gekookte eieren te pellen. De schaal trekt dan het ei kapot. De eieren daarna goed laten afkoelen.
- Hak de afgekoelde gekookte eieren in kleine stukje met een mesje (of met de eiersnijder in kleine blokjes snijden - door de hardgekookte eieren eenmaal verticaal en eenmaal horizontaal door de eiersnijder te halen). Gooi het gehakte ei in een schaal. Ei kruimelt altijd iets, maar het eiwit moet nog uit mooie blokjes of stukjes bestaan.
- Snij drie zoetzure augurken in kleine stukjes
- Schep 2 a drie eetlepels mayonaise (geen frietsaus) door de eieren
- Zout en peper toevoegen
- Voorzichtig door elkaar scheppen. De eiersalade moet niet te droog zijn, maar makkelijk op te scheppen zijn. terwijl alle ei mooi aan elkaar kleeft door de mayonaise.
Eierensalade met bieslook of peterselie
Een eiersalade is ook lekker als je er fijngesneden bieslook of fijngehakte peterselie doorheen doet. Van de peterselie niet te veel toevoegen.
Publicatie datum: 2012-10-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!

Reacties
