aanmeld knop
dot

Trouwfoto´s nodig? Kies een goede fotograaf voor je bruiloft!

hartjes.jpg
Trouwfotografie is net zo belangrijk als je trouwdag zelf. Met een beetje geluk trouw je immers maar een keer in je leven. Het fotoalbum van je trouwdag zal je daarna nog vaak bekijken en aan anderen laten zien. Daarom kiezen de meeste mensen om een trouwreportage te laten maken door een ervaren fotograaf, maar wel eentje met smaak. Waar moet je zijn? Of waar moet je opletten als je de foto's 'zelf' gaat maken?

Als je gaat trouwen komt daar veel bij kijken. Bij een huwelijksdag denk je meteen aan een bruidsjurk, ringen, een grote taart, en natuurlijk aan een fotograaf die de mooiste momenten voor eeuwig vastlegt. Voor de meeste mensen heeft een trouwdag een heel speciale betekenis. Daarom doe je je best om er fantastisch uit te zien, en je doet er alles aan om er een onvergetelijke dag van te maken.

 

Welke fotograaf is goed?

Om de onvergetelijke momenten vast te leggen kies je natuurlijk voor een goede fotograaf. En dan niet de eerste de beste fotograaf die in de buurt toevallig een winkeltje heeft, want bij een trouwreportage heb je echt een creatieveling nodig. Waarom? Om te voorkomen dat alle trouwreportages op elkaar gaan lijken. Vergelijk foto's (online vind je er veel) van fotografen op het web. Print deze uit of stuur de links naar de fotograaf van je keus en leg uit dat je zulk soort foto's wilt, en vraag wat het kost om een trouwreportage te maken. Vraag naar een officiele offerte van verschillende fotografen, dan weet je wat het zou gaan kosten als je met de fotograaf in zee zou gaan.

 

Unieke foto's van je trouwdag

Een mooie witte jurk, ringen om je vinger schuiven, taart eten... Een fotograaf die een creatieve opleiding heeft gehad, weet van elke trouwreportage iets unieks te maken. In elke stad wonen fotografen die bruidsreportages maken (ook in jouw buurt uiteraard), en het is vaak ook mogelijk om je trouwdag door hen op video te laten vastleggen. Een fotograaf huren is echter wel erg duur. Als je niet van traditionele trouwfoto's houdt, dan kan je de foto's laten maken door 'die ene kennis of vriendin,' die van zichzelf al erg goed fotograferen kan. Het enige wat je nodig hebt is een goede camera.

 

Fotografie op je trouwdag? Elk huwelijk verdient unieke fotografie

Als je gaat trouwen kies dan voor een fotograaf die alles op je trouwdag vastlegt op een manier dat je er nog jaren met plezier op terug kunt zien. De foto's op deze speciale dag kunnen maar een keer genomen worden, daarom is het extra belangrijk dat je je keus zorgvuldig bepaalt. Wat is er belangrijk bij een mooie bruidsreportage?

 • De fotograaf weet de sfeer op jullie trouwdag vast te leggen, dankzij een creatieve kijk op zaken
 • De fotograaf weet de persoonlijke kenmerken van jullie relatie vast te leggen
 • Belichting en details
 • Achtergrond
 • Variatie
 • Spontaniteit en soms wat humor in de foto weten te leggen
 • Correcte aanwijzingen van de fotograaf, zodat bruid en bruidegom leren poseren
 • Scherpte fotografie
 • Bewerking van de foto's
 • Belangrijke momenten vastleggen
 • Sfeerimpressie geeft een totaalbeeld van de hele trouwdag
 • Gaten laten poseren om een impressie te krijgen van aanloop
 • Cadeautjestafel fotograferen
 • Taart en bruidsboeket op de foto vastleggen
 • overige

Goed fotograferen

Er zijn niet zoveel fotografen in Nederland die zowel technisch goed en tegelijkertijd ook creatief zijn. Veel bruisreportages zien er netjes uit, maar saai. Heb je er een gezien, dan heb je ze allemaal gezien. Er zijn nou eenmaal ontelbare fotografen die met groot enthousiasme bruidsreportages maken, maar het resultaat is maar al te vaak 1000 in in een dozijn. Dat moet je proberen te voorkomen als je daar niet van houdt. Bepaal vooraf welke stijl bij jullie past.

 • Romantische foto's
 • Modern en/of klassiek (traditioneel)
 • Spontaan en/of heel opvallend (ongedwongen)
 • Standaard traditioneel (zoals de trouwfoto's van je grootouders)
 • Of een combinatie van alle bovenstaande

Fotoalbum

Ook heel mooi bij fotostudio's zijn de fotoalbums die je na afloop krijgt. Die zijn voor elk bruidspaar uniek en in overleg samengesteld. Op de voorkant van het album worden misschien jullie namen en de trouwdatum gegraveerd. Jullie kiezen uit vele kleuren, er wordt gewerkt met zuurvrij papier in champagne kleur of zwart. Zuurvrij om de foto's extra te beschermen. Ook kan je in overleg onderschriften laten plaatsen en natuurlijk worden de foto's waar nodig zo bewerkt dat het eindresultaat subliem is. Een losbladig systeem maakt het mogelijk om extra bladen met foto's toe te voegen. Ook kun je in dezelfde stijl van het fotoalbum een gastenboek en receptieboek samenstellen.


Tags: trouwfoto s, fotografie, huwelijk, bruidsfotoos, creatieve fotgrafie, fotoreportage, trouwreportage, goede camera
Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2012-10-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving