aanmeld knop
dot

Veiling Internetbankieren, waar moet je op letten?

logo-tekst.jpeg
Internet bankieren, we krijgen er steeds meer mee te maken. Er zijn zelfs al banken die alleen nog digitaal bereikbaar zijn, zoals KNAB. Internet bankieren wordt de gewoonste zaak van de wereld. Maar iedereen moet weten hoe je veilig kunt internet bankieren. Waar moet je in elk geval op letten?

Internet bankieren is veilig als je je aan de adviezen om veilig te internet bankieren houdt. Als je gaat pinnen geef je immers ook niet je pincode aan een ander om even geld voor je te halen. Zo is het ook met internet bankieren zo, dat er gewoon een paar zaken zijn waar je op letten moet, voor volledige veiligheid.

 

Welke maatregelen zijn belangrijk?

Ten eerste geef je natuurlijk nooit je pincode aan een ander. Ook codes voor snel bankieren of andere codes die met (internet) bankieren samenhangen, hou je altijd geheim.

  • Als iemand je benadert per e-mail.sms, telefoon en dergelijke, met het verzoek je persoonlijke informatie in te voeren zoals pincode en bankrekening nummers, besef dan dat een bank nooit en te nimmer om die dingen zou vragen. Nooit! Het zijn dus altijd uitsluitend criminelen die om die zaken vragen. Vaak per e-mail kunnen e-mails binnenkomen die zogenaamd van je bank afkomstig zijn. IN de e-mail wordt gevraagd of je wilt inloggen op je bankaccount, of je pincode wilt invoeren, enzovoorts. Nooit, nooit, nooit zal een bank om die gegevens vragen. Het zijn altijd criminelen die zich uitgeven voor een bank, met goed nagemaakte logo's en namaakwebsites, waardoor het net echt lijkt. Menigeen denkt dat het echt van de bank afkomstig is en vult zijn pincode in, omdat de website waar ze terechtkomen, sprekend op de website van de echte bank lijkt. Trap er nooit in! Klik niet op links in dat soort berichten en onthou: een bank zal NOOIT om dat soort gegevens vragen.
  • Een goede virusscanner op je computer is ook belangrijk.
  • Update uw besturingssysteem regelmatig zodat u de laatste beveiligingsupdates hebt geïnstalleerd.
  • Als er bij inloggen zaken opvallen die u normaal gesproken niet tegenkomt, ga dan niet verder maar neem een printscreen van de melding die je tegenkomt, sluit af en neem contact op met de bank. Let op of er een slotje in de browser staat, ten teken dat de website beveiligd is.
  • Krijg je per e-mail of via een andere weg het verzoek om de website van de bank te testen, te bezoeken of om een prijs op te halen... klik dan niet op de link in die e-mail. Criminelen verzinnen van alles om via hun valse bankwebsite, je rekeningen te plunderen. Neem contact op met je bank als je zoiets in je postbus krijgt, per e-mail, post of mobiel.

Is internet bankieren veilig?

Internet bankieren is veilig gebleken. Al vele jaren maken ontelbare mensen dagelijks gebruik van online bankieren. Er zijn echter altijd kapers op de kust. Of je nou in een winkel betaalt met papiergeld, er is altijd wel iemand die met een handigheidje je portemonnee zou kunnen stelen. Daarom zorg je ervoor dat dat niet kan gebeuren. Zo is het op internet ook, neem de juiste maatregelen in acht en je kunt zeer veilig online bankieren:

  • Geef niemand je (pin)code(s)
  • Beveilig je pc
  • Update je browser naar de laatste versie
  • Rare meldingen bij inloggen? Direct afsluiten en melden aan je bank
  • Negeer verzoeken die per email of via andere wegen bij je binnenkomen, een bank zal je nooit per email vragen om in te loggen of om gegevens te verstrekken. Dus je weet het: dat soort verzoeken komen altijd van criminelen

Lees ook: artikelen categorie financieel


Tags: internet bankieren , veiligheid, veilig internet bankieren, online, banzkaken, geld, fishing
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2012-10-03
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving