aanmeld knop
dot

Haarkleur te donker geworden, hoe kan dit en hoe voorkom ik dit?

make-up.jpg
Heb je ook weleens dat je haarkleur donkerder uitpakt dan het plaatje op de verpakking? Hoe kan dit en waardoor word het veroorzaakt? Wij vragen een kleurexpert om advies.

Je hebt je haar bruin geverfd, je uitgroei blijft licht(er) maar de rest oogt bijna zwart. Hoe kan dit?
Wat veel mensen doen die een uitgroei in het haar hebben, is de gekochte kleur helemaal in één keer op het haar aanbrengen. Dit is echter nooit verstandig. Want vind je namelijk alleen je uitgroei storend en de kleur van je punten goed? Zet dan alleen je uitgroei in.

 

Je uitgroei is namelijk ‘nieuw’ aangegroeid haar, dit is dus nog nooit behandeld met een verf. Dit word vaak de kleur die is aangegeven op het pakje verf. Je punten is al ‘oud’ haar, is vaak al droog en is in het verleden al een paar keer gekleurd. Hierdoor zitten in de punten al meerdere lagen met verf op je haar. Dit noemen we stapelen. Ga je dus je bruine kleur in één keer op je haar aanbrengen, dan word je uitgroei bruin en je punten slaan door en kunnen dus een zwarte gloed krijgen. Nu heb je het eigenlijk geverfd, maar doordat je uitgroei nu bruin is, oogt het alsof er ‘alweer’ een uitgroei erin zit. Veel mensen zeggen dus dat de kleur niet goed gepakt heeft. De kleur heeft echter wel goed gepakt (zie uitgroei kleur), alleen is het verkeerd op het haar gebracht.

 

Hoe voorkom ik dit?
Wat je dus het beste kan doen is als eerste je uitgroei in te zetten. Deze zet je in zonder het overige haar in te zetten. Daarna doe je de punten pas, alleen hangt het af hoe de kleur moet veranderen in de punten. Vind je de kleur nog goed maar mag die worden opgefrist, dan is de laatste 5 á 10 minuten inzetten voldoende. Mag de kleur in de punten echt wel iets donkerder en dieper worden qua kleur, dan kun je de punten de laatste 15 minuten inzetten. Moeten ze echt een paar tinten donkerder worden, zet ze dan de laatste 20 minuten in. (Mocht je van blond naar donker gaan, heeft het een andere aanpak nodig).

 

Dus eerst je uitgroei inzetten en je wekker eerst op bijvoorbeeld 15 minuten zetten. Is de 15 minuten voorbij, zet dan de punten in en laat dit de benodigde tijd inwerken. De meeste verf moet namelijk 30 minuten inwerken. Lees hiervoor altijd de verpakking.

 

Kan je zelf leren kappen? 

Kan ik zelf mij haar van blond naar donker kleuren

Wat is het verschil tussen kleurspoeling en haarverf?

Haargroei bevorderen, tips!
Haar blonderen, wel of niet?


Tags: haar te donker geverfd, verven mislukt, haarverf, bruin haar geverfd
Bronnen: haarkleur donker uitgepakt, verf te donker, haarkleur zwart geworden, uitgroei te licht
Artikel geschreven door: Banaantje.
Publicatie datum: 2012-10-03
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving