aanmeld knop
dot

Wat is Ombre Hair en wat houdt het precies in?

make-up.jpg
Wat je in het najaar van 2012 veel ziet en hoort is ‘Ombre Hair’. Dit is een kleuring die je momenteel veel ziet en helemaal hot is. Wat is het precies en hoe krijg je het zo? We vragen een kleurexpert die ons hier meer over verteld.

Ombre Hair is een haarkleuring die je momenteel veel ziet en ook nog wel een tijdje hot blijft. Je ziet het steeds meer en zelfs de sterren kleuren hun haar in deze techniek. Onder andere Nina in GTST, Trijntje Oosterhuis bij The Voice of Holland. In het buitenland zie je er o.a Hillary Duff, Ashlee Simpson, Lauren Conrad, Sarah Jessica Parker er al mee lopen.

 

Wat is Ombre Hair?
Ombre hair is dat je haar vanaf de hoofdhuid naar de punten steeds lichter uitloopt. Eerder zag je vaak dat de bovenkant licht was en de onderkant donkerder. Nu is het precies andersom. Deze kleurtechniek is wel het mooiste in wat langere lengtes. Heb je wat kortere lengtes, dan word het gauw een vlek. In krullend haar kan het wel mooi zijn dat de puntjes wat lichter zijn, dit zorgt voor een speels effect. Hou er wel rekening mee dat als je je haar dan gaat stijlen, het heel anders oogt en misschien niet mooi overloopt.

 

Hoe krijg ik Ombre hair?

  • Het verstandigste is, aangezien het een wat lastige techniek is, dit bij een kapper te laten doen. Ze moeten eerst een donkere uitgroei erin kleuren, en de punten licht maken. Dit kun je lastig zelf doen, doe je dit wel en maak je het te netjes, dan krijg je al gauw halverwege een rand in je haar.
  • Er is echter wel speciale verf waarmee je zelf Ombre haar kunt verven. Zoek Ombre Hair, en scroll een beetje tussen de Ombre producten (er is Ombre genschaduw maar ook Ombre verf voor je haar!)
  • De uitgroei wordt bij de kapper ongeveer zo’n 10 á 20 centimeter donker gekleurd. Vervolgens wordt laag voor laag een folie op de punten gelegd en de lichtere kleur uitgewaaid, oftewel gefayed. Dit zorgt voor een vlammend effect zonder een duidelijke rand erin te krijgen of vlekken.

 

 

Ombre Hair, hoe krijg ik het zelf zo.

 

Kan je zelf leren kappen?
Leren knippen? Haar knippen, tips! 

Haargroei bevorderen, tips!
Kan ik zelf mijn haar ontkleuren?
Kan ik zelf mijn haar van blond naar donker kleuren?


Tags: Ombre hair, OmbreHair, wat is ombre hair, hoe maak ik ombre hair, hoe krijg ik ombre hair
Bronnen: youtube.com
Artikel geschreven door: Banaantje.
Publicatie datum: 2012-10-03
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving