aanmeld knop
dot

Avatar maken, hoe doet u dat?

avatar.jpg
Een avatar maken. Een avatar is een karakter wat u bijvoorbeeld op een website of in een e-mailbericht kunt plaatsen. De avatar kan soms praten of andere handelingen verrichten, waardoor een bericht of website persoonlijker wordt. U kunt vaak zelf bepalen wat de avatar zegt. De avatar is virtueel. Er zijn verschillende manieren om zelf een avatar te maken met avatar generators. U kunt zelfs een avatar van uw eigen gezicht maken.

Online avatar generators zijn software programma's waarmee u uw eigen avatar kunt maken. Als u een avatar wilt maken van uw eigen persoon, moet u meestal eerst een pasfoto uploaden. De foto wordt dan zodanig gegenereerd dat u even later een avatar ziet die sprekend op u lijkt. U ontvangt een code of een link, en deze kunt u op uw website plaatsen. De avatar verschijnt dan op de website of in e-mail of op uw blog, enzovoorts. Het is ook mogelijk om avatars te maken voor op Hyves of Facebook of p[ andere sociale media. Sommige zijn geschikt om op MSN te gebruiken. Sommige kunnen praten en weer andere avatars zijn in 3D of kunnen bewegen.

 

Avatars maken

Er zijn vele online generators waarmee u avatars kunt maken. De avatar geeft een leuk extra stukje virtuele uitdaging aan bijvoorbeeld uw website, MSN of Facebook account. Ook zakelijk zijn avatars aantrekkelijk omdat ze een website aantrekkelijk maken en ook persoonlijker. U kunt eenvoudige avatars maken in de vorm van poppetjes bijvoorbeeld die als een soort karikatuur figureren, maar ook sprekende avatars die echt op u lijken. Vak kunt u er tekst aan toevoegen, die de avatar uitspreekt, en natuurlijk geluid. Ook zijn er tegenwoordig 3D avatars. Kies het programma afhankelijk van de avatar die u nodig heeft. Een avatar voor op een forum ziet er wellicht anders uit dan een avatar voor op een zakelijke website.

 

Pratende avatars

Pratende avatars zijn avatars die een boodschap uitspreken. Ze kunnen informatie geven over uzelf of over de website waar ze op geplaatst zijn. Handig voor zakelijk gebruik, maar zeker ook leuk voor persoonlijke opmerkingen of grapjes.

 

Waar kunt u avatars maken?

Er komen steeds meer websites waar u avatars kunt maken. Vaak zijn de diensten gratis, maar niet altijd. Vaak kunt u de avatar wel gratis maken, vervolgens ook enkele weken gratis uitproberen en als het u bevalt kunt u de avatar later betalen als u hem wilt blijven gebruiken. Bekende diensten die avatars aanbieden staan in de lijst hier onder:

 • Voki.com: Voki is gratis. U kunt er avatars maken die kunnen praten. U kunt ze op uw blog plaatsen en ook per e-mail verzenden.
 • Weeworld.com: De avatar wordt op de website opgeslagen waar u hem altijd weer kunt veranderen. De avatar wordt met een link op uw website geplaatst.
 • Southpark.nl: Hier kunt u een avatar maken die zo in Southpark past.
 • Myavatareditor.com: Personages zoals je op de Wii speelt
 • Buildyourwildself.com: Maak van jezelf (of van een ander) een beest
 • Meez.com: 3D avatars met achtergrond en kleding.
 • Faceofthefuture.org.uk: Upload uw eigen foto en maak er iets aparts van.
 • Faceyourmanga.com : Helemaal gek van Manga? Dan is deze site ideaal voor u.
 • Doppelme.com: Op deze website maakt u een soort kloon van uzelf.
 • Tektek.org: Droomachtige figuren
 • Digimi.com: Bewegende avatar te gebruiken op Hyves, Facebook, blog, e-mail, voip, enzovoorts
 • Digibody.com: Avatar maken en direct downloaden
 • Avatara.com: Animatie avatars
 • Pimptheface.com: Geschikt voor karikaturen van echte mensen
 • Stortoopers.com: U trekt de avatar kleren aan die u leuk vindt. Ook bekend vanwege de Gothic accessoires

Avatar

Avatars maken is erg leuk. Als u er eenmaal handig in bent kan het een beetje verslavend zijn. Een wereld waar veel avatars rondlopen is bijvoorbeeld Second Life. Mensen leiden er een dubbelleven, het echte leven en het leven van hun avatar.


Tags: avatar, avatars maken
Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2012-10-05
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving