aanmeld knop
dot

David Guetta

MI0002497319.jpg
David Guetta is een Franse DJ en producer. Al op 13 jarige leeftijd begint David Guetta met het maken van zijn eerste mixen. Nog niet wetende dat hij uiteindelijk zou worden uitgeroepen tot de beste DJ van de wereld in 2011.

 

Genre

Elektronisch

Style

Club/Dance

House

Progressive Trance

Progressive Housee

Trance

Periode

1990 – heden

Geboren

7 november 1976 in Parijs, Frankrijk

 

De carrière als DJ begint voor Guetta echt vorm te krijgen als hij zelf club avonden organiseert. Tijdens een van deze avonden ontmoet hij in 1992 Robert Owens. De house legende Owens is op dat moment op tour door Europa. Guetta laat hem dan wat van zijn nummers horen. Owens is zeer enthousiast over een van deze nummers en wil daarmee aan de slag gaan. Dit resulteert in “Up and Away”. De single wordt uiteindelijk een underground hit.

 

Just a Little More Love

Doordat Guetta zich heeft voorgenomen alleen muziek te produceren die hij echt goed vindt. En wil daarnaast vooral veel plezier hebben. Dit zorgt ervoor dat het het nog tot 2001 duurt voordat hij samen met Chris Willis “Just a Little More Love” uitbrengt. Ook deze single wordt slechts in kleine kringen opgepakt.

 

Fuck Me I'm Famous

Ondertussen brengt Guetta een bootleg remix van “Heroes” van David Bowie uit, met als titel “Just For One Day”. Bowie geeft uiteindelijk zijn goedkeuring voor het nummer. Dit is de eerste grote hit voor Guetta. Kort daarna verschijnt zijn eerste album “Fuck Me I’m Famous”, vernoemd naar zijn populaire feesten op Ibiza.

 

Een jaar later, in 2004, brengt de DJ “Just a Little More Love” uit en “Guetta Blaster”. Gevolgd door “Poplife” (2007), “Fuck Me I’m Famous: International, Vol 2 (2008), “One Love” (2009). Dit laatste album bevat samenwerkingen met Kelly Rowland en Akon. Het album behaalt uiteindelijk de platina status.

 

David Guetta krijgt ook waardering voor zijn werk door meerdere nominaties voor de Grammy Awards in 2010. Twee daarvan voor tracks van zijn album One Love en de andere drie voor zijn samenwerking met de Black Eyed Peas. Samen met hen heeft hij op dat moment een wereldwijde hit met “I Gotta Feeling”.

 

Beste DJ van de wereld

In 2011 wordt David uitgeroepen tot de beste DJ van de wereld. Inmiddels heeft hij met vele grote artiesten samengewerkt zoals Usher, Lil Wayne, Snoop Dogg, Rihanna, Flo Rida, Fergie en vele anderen.


Tags: David Guetta, dance, electro, Top40, David Bowie, Snoop Dogg, Rihanna, Flo Rida, Fergie, Usher
Bronnen: davidguetta.com, top40.nl
Artikel geschreven door: JPDix.
Publicatie datum: 2012-10-06
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving