aanmeld knop
dot

Adele

19-mw0000786424.jpeg
De Britse soul/pop popzangeres Adele breekt op haar 19e door dankzij een optreden in het BBC2 tv-programma “Later with Jools Holland”. In korte tijd groeit ze uit tot een van de best verkopende artiesten. Invloeden van Adele zijn de zangeressen Suzanne Vega en Jill Scott.

 

Genre

Pop/Rock

R&B

Style

Adult Alternative Pop/Rock

Alternative

Indie Rock

Soul

Periode

2000 – heden

Geboren

1988 in Tottenham, Engeland

 

  

Adele valt voor het eerst op als ze het voorprogramma verzorgt voor Jack Penate. Een jaar later treedt ze niet meer op in voorprogramma’s, omdat ze dan zelf de headliner is. Al snel pakt BBC Radio 1 haar muziek op en begint met het draaien van haar single “Daydreamer”. Dankzij een optreden in het tv-programma “Later with Jools Holland”, waar ze samen met Paul McCartney en Björk te gast is weet ze het grote publiek voor zich te winnen. Al snel krijgt ze een contract bij XL Recordings.

  • Het talent van Adele blijft niet onopgemerkt, want begin 2008 staat ze boven aan de BBC “new music talent list” die wordt samengesteld door 150 professionals uit de muziekwereld. Kort daarna komt haar single “Chasing Pavements” en haar album “19” uit. De titel “19” verwijst naar haar leeftijd waarop het album uitkomt.
  • Een jaar later mag ze Grammy Awards in ontvangst nemen voor Beste Nieuwe Artiest en Beste Vrouwelijke artiest. Daarnaast wint Adele in 2009 ook de European Border Breakers Award, de prijs voor artiesten naast hun eigen land ook succesvol zijn in andere landen.

Haar tweede album, “21” komt uit op 21 januari 2011. Ook voor dit album krijgt Adele lovende kritieken. Het album en de singles zijn zeer succesvol. Wat alleen de Beatles ooit lukte, presteert Adele nu ook. Ze staat tegelijkertijd met twee singles, “Rolling in the Deep” en “Someone Like You” in de UK Singles Chart. En met haar twee album in de Britse Album lijst.

 

Grammy Awards 2012

In 2012 wint Adele zes Grammy Awards. Deze krijgt ze onder meer voor Record of the Year, Album of the Year en Song of  the Year. 


Tags: Adele, Top40, Grammy Awards, Jools Holland, Chasing Pavements, Rolling in the Deep, Someone Like You, Beatles
Bronnen: home.adele, top40.nl
Artikel geschreven door: JPDix.
Publicatie datum: 2012-10-07
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving