aanmeld knop
dot

Geld lenen, zonder BKR notering

papiergeld.jpg
Geld lenen wordt steeds moeilijker. Te veel uitgeven terwijl je het geld niet hebt, kan je een negatieve BKR notering opleveren. Het gevolg daarvan is dat het nog moeilijker wordt om te lenen, en met een negatieve BKR notering is lenen zelfs niet meer mogelijk. Zijn er nog manieren om toch geld te lenen in zo´n situatie?
ComputerComputer

Kan je nog geld lenen met en negatieve BKR notering? Steeds meer mensen komen in de financiële problemen, niet alleen omdat alles duurder wordt, maar ook omdat er steeds meer bedrijven zijn die failliet gaan en dat burgers zuiniger met hun geld omgaan wegens spookverhalen over de economie. De competitie van bedrijven onderling wordt hierdoor ook groter, omdat iedereen klanten naar zich toe wil rekken door prijsverlagingen aan de ene kant, prijs opschroeven aan de andere kant, om gaten te dichten. Als de economie niet stabiel is, gaat uiteindelijk iedereen op zijn geld zitten, niet alleen de banken.

 

BKR Bureau Krediet Registratie

Wat doet de BKR? Het bureau kredietregistratie houdt van iedereen die in Nederland een krediet afsluit, een dossier bij. Het CKI, Centraal Krediet Informatiesysteem beheert deze elektronische dossiers. In deze dossiers komen gegevens voor zoals:

  • afgesloten leningen
  • debet info over rekeningen
  • creditcards
  • sommige vaste lasten zoals abonnementen op telefoons e.d.
  • kredietcontracten

Betalingsachterstanden worden er bijgehouden en genoteerd, waardoor lenen elders moeilijker wordt. Dit is zowel ter bescherming van de consument als ter bescherming van bedrijven. De kredietwaardigheid wordt op deze manier zo goed mogelijk bijgehouden. Wie te veel schulden heeft, kan niet meer lenen of op afbetaling kopen of dieper rood staan, et cetera. 

 

BKR Coderingen

Ook al heb je een lening afbetaald, kan er toch nog een negatieve codering achter je naam staan.  Het duurt namelijk nog 5 jaar na het aflossen van een lening, voordat de registratie uit de database gehaald wordt.  Ook het afsluiten van telefoonabonnementen kan een negatieve codering opleveren. Bij achterstallige betaling mogen kredietverstrekkers zelfs nadat ze een bericht gestuurd hebben na de consument die niet op tijd betaalt, al een notering bij de BKR maken. Wat betekenen de BKR codes?

  • A = Achterstand in betaling
  • H = Achterstand ingelopen

De codering blijft nog 5 jaar bestaan, ook al heb je reeds afbetaald. Daarom is opnieuw lenen vaak een hele toer. Een huis kopen, lening afsluiten, hypotheek afsluiten e.d., lukt niet of moeilijk met een negatieve BKR.

 

Negatieve codering BKR, ik wil toch geld lenen

Als je ondanks een negatieve BKR registratie toch geld wilt lenen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je schulden hebt die je nu niet kunt aflossen

  • De kans dat je dieper in de zorgen komt, is uiteraard groot. Neem weloverwogen beslissingen en handel niet impulsief. Wat je vandaag kunt lenen, kan morgen ook nog. Neem de tijd om kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken en richt je daarbij vooral op de voorwaarden en kleine letters
  • De rente die je betalen moet bij kredietverstrekkers die toch willen lenen, is vaak enorm hoog
  • De leningen die je af kunt sluiten is vaak lager dan gemiddeld, ook om de kredietverstrekker te beschermen tegen wanbetalers, uiteraard

Lenen of sparen?

Als je een negatieve BKR notering hebt, en je hebt geld nodig. Probeer dan eerst geld te sparen. Hoe minder je leent, hoe goedkoper je uit bent. Zeg alle abonnementen op, koop geen nieuwe kleren maar zoek deze tweedehands of gratis. Maak gebruik van voedselbank en vakantiebank, want alle beetje helpen. Probeer bij te verdienen.


Tags: geld lenen, BKR codering, Negatieve BKR, lening afsluiten, schulden
Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2012-10-09
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving