aanmeld knop
dot

Huren versus kopen

dreamshuisje.jpg
Het is fijn om te kunnen kiezen tussen het huren en het kopen van een woning. Voor veel mensen zal de keuze lastig zijn. Zowel het huren als het kopen van een huis heeft voordelen en nadelen. Dit artikel benoemt er enkele.

Kopen

Wanneer u een huis koopt heeft u een groot voordeel ten opzichte van een woning huren. Het huis komt in feite "naar u toe". U wordt eigenaar van de woning. U kunt meer invloed op de maandelijkse woonlasten uitoefenen, omdat u kunt kiezen uit verschillende hypotheekvormen. De ene hypotheekvorm is beter voor uw portemonnee op een bepaalde fase in uw leven dan een andere.

 

In tegenstelling tot huren kunt u naar eigen inzicht verbouwingen aan de woning verrichten. U mag bijvoorbeeld muren slopen, ramen vervangen of een uitbouw laten maken. Daarmee vergroot u ook de waarde van uw woning.

 

De vrijheid die het kopen van een woning u geeft heeft ook grenzen. Wilt u bijvoorbeeld verhuizen, dan moet u de woning maar verkocht zien te krijgen. Niet zelden worden er op televisie beelden uitgezonden van mensen die tot de nek in de hypotheeklasten zitten en een oude woning maar niet verkocht krijgen. Dit is een risico dat u loopt bij het kopen van een huis.

 

Huren

Een groot nadeel van huren is dat u voor de woning betaalt maar dat het niet uw eigendom wordt. Anderzijds is het ook zo dat u niet onverwachts met grote kosten wordt geconfronteerd: een reparatie aan de woning is immers voor de rekening van de verhuurder. De verhuurder heeft de verplichting om een zekere mate van woongenot te verschaffen.

 

U mag niet zonder toestemming van de verhuurder grote veranderingen aan de woning aanbrengen. Dit heeft op financieel vlak voor uzelf trouwens geen enkele zin: wanneer u gaat verhuizen heeft u er niets meer aan. U zult in veel gevallen de woning zelfs terug moeten brengen in de oude staat.

 

Verhuizen is in tegenstelling tot kopen een stuk gemakkelijker. Wanneer u wilt verhuizen zegt u simpelweg de huur op. Geen zorgen over verkoop van een woning.


Tags: woning, kopen, huren
Artikel geschreven door: Raymond.
Publicatie datum: 2012-10-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving