aanmeld knop
dot

Copywriter worden? Hoe word je tekstschrijver?

Sephr_Notepad_with_Text_and_Pencil_1.png
Copywriter worden? Ben je iemand die goed is in het schrijven van korte bondige teksten, leuzen, slagzinnen, reclameachtige teksten? Dan ben je geschikt om copywriter of tekstschrijver te worden. Een creatief beroep met aardig wat mogelijkheden. Je hebt er geen speciale vooropleiding voor nodig. Maar hoe word je copywriter?

Om copywriter of tekstschrijver te worden heb je ten eerste wat feeling voor tekstschrijven nodig, en natuurlijk de wil om als copywriter je geld te gaan verdienen. Je hebt geen speciale vooropleiding nodig om copywriter te worden en je kunt er freelance mee aan de slag. Maar ook in loondienst, voor bijvoorbeeld een reclamebureau. Als je copywriter bent word je als een creatieveling beschouwd, met een gave voor het schrijven van boeiende teksten. Je kunt een goede cursus copywriting volgen, dan ben je helemaal up-to-date over alles wat er bij dit beroep komt kijken, en ook hoe je aan opdrachten komt.

 

Maak van schrijven je beroep

Als je van schrijven houdt, is het mogelijk om daar je beroep van te maken. In de cursus copywriter leer je om het beste uit je pen te halen. Je leert hoe je klanten krijgt die zitten te springen om tekstschrijvers, en hoe je het financieel aanpakt. Succesvolle copywriters kunnen heel veel geld verdienen.

 

Welke werkzaamheden verrichtten copywriters?

Als tekstschrijvers zit je niet de hele dag korte krachtige reclamezinnen te bedenken. Dat kan wel een belangrijk onderdeel van je werk zijn, maar er is veel meer werk weggelegd voor de copywriter. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van:

 • teksten voor reclamefilmpjes/commercials
 • persberichten
 • mailings
 • teksten schrijven voor websites
 • nieuwsbrieven en folders
 • brochures
 • reclameteksten
 • overige

Tekstschrijver gezocht? Wanneer

Als bedrijven een website laten maken ontdekken ze al snel dat het van groot belang is dat er unieke content op zo'n website staat. Tekst van andere website overnemen is verboden en bovendien is het niet goed voor de zoekresultaten van een site. Goede tekst op een website zorgt voor goede resultaten bij de zoekmachines, en dus wordt er dan naar een tekstschrijver gezocht.

 • Tijdschriften hebben copywriters nodig voor bondige teksten
 • Kranten maken gebruik van copywriters
 • Bedrijven met brochures en folders
 • Televisie/radio
 • reclame
 • enzovoorts

Cursus copywriting

In de cursus copywriting maak je kennis met alle aspecten van dit creatieve, prachtige beroep. je leert keigoede teksten schrijven en deze te verkopen. Je leert om van schrijven je betaalde werk te maken.


Journalistiek. Hoe word je journalist?
Schrijfcursus
Schrijver worden? Goede cursus of opleiding doet wonderen
Self-Publishing


Tags: copywriter, copywriting, tekstschrijven, schrijven, beroep, cursus
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2012-10-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving