aanmeld knop
dot

Waarom Bijt mijn puppy?

hondje.jpg
Vanaf het moment dat de eerste melktandjes bij uw puppy doorkomen zal uw puppy beginnen met bijten. Het is zijn manier om de wereld om zich heen te ontdekken. Door stoeispelletjes met zijn broertjes en zusjes leert uw puppy wat het is om te bijten en gebeten te worden.
DierDier

Hij leert ook om te stoppen met bijten als zijn broertje begint te piepen en hij leert dat zijn moeder stopt met corrigeren als hij op zijn rug gaat liggen. Bijten kan voor pups ook verlichting geven bij het doorkomen of wisselen van de tanden. Meer tips over opvoeden lezen? Kijk op Het Grote Puppyboek

 

Wanneer bijt uw puppy?

U zult er snel achter komen dat het melkgebit van uw puppy bestaat uit vlijmscherpe tandjes en dat het niet prettig is deze in uw handen te voelen. Wanneer u met uw puppy speelt zal hij per ongeluk in uw handen bijten. Ook kan het voorkomen dat uw puppy in langslopende broekpijpen hangt en zelfs naar kuiten hapt. Sommige pups hebben de neiging te happen naar alles dat zich plotseling van hen af beweegt. Op latere leeftijd zal een hond bijten om te anderen (honden of mensen) te corrigeren. Dit kan gebeuren uit een reflex of omdat uw hond denkt dat hij een rang-hogere is ten opzicht van diegene die hij bijt. U zult dit gedrag als baas van uw puppy moeten corrigeren.

 

Wat is de beste reactie op het bijten van uw puppy?

Wanneer uw puppy tijdens het spelen in uw vingers of hand bijt, kunt u het beste de pup direct negeren. U staakt het spel, loopt weg en negeert uw puppy gedurende een bepaalde tijd. Uw puppy zal hiervan schrikken en proberen het contact met de baas te herstellen. Wanneer u dit meerdere keren herhaald zal uw puppy de link leggen tussen het bijten en het direct daarna stoppen van het contact met de baas. Uw puppy zal dit gedrag gaan vermijden omdat het hem niet het gewenste contact met de baas oplevert.

 

Wanneer deze oplossing niet werkt en uw puppy in zijn enthousiasme toch blijft bijten, kunt u wanneer hij bijt hard ‘au’ roepen. U doet dit met een hoge stem om de reactie van zijn broertjes en zusjes in het nest de simuleren. Die piepen immers ook hoog op het moment dat ze gebeten worden. Na het ‘au’ roepen negeert u de pup weer een tijdje en staakt uiteraard het spel. Als u dit consequent volhoudt zal uw puppy zijn gedrag aanpassen en zal het bijten minder worden.

 

U kunt uw puppy ook afleiden met een speeltje. U kunt hem leren dat het goed is om in speelgoed te bijten maar dat hij niet in mensen of andere dieren mag bijten. Het meest geschikte stuk speelgoed hiervoor is een grote zachte knuffel. Deze knuffel zal hem doen denken aan zijn nestgenoten. Wanneer hij in uw hand bijt, maakt u van uw hand een vuist. Hierdoor kan uw puppy moeilijk in uw hand bijten. Tegelijkertijd biedt u hem de knuffel als alternatief om in te bijten. U maakt de knuffel interessant door die wild heen en weer te bewegen of weg te gooien.

 

Zorgt u ervoor dat uw puppy tijdens het wisselen van zijn melkgebit voldoende speelgoed beschikbaar heeft om op te bijten/kauwen. Als u dit niet doet zal hij zijn behoefte om te kauwen botvieren op uw meubilair.


Tags: puppy, bijten, pup opvoeden, hond, training
DierDierArtikel geschreven door: puppyopkomst.
Publicatie datum: 2012-10-21
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving