aanmeld knop
dot

Zweefvliegen. Waar kan je zweefvliegen?

zweefvliegen.jpg
Zweefvliegen, waar kan je leren zweefvliegen? Of gewoon een dag zweefvliegen, even als een vogel boven de wereld zweven. Wist u dat Otto Lilienthal de eerste zweefvlieger was? Hij bouwde een constructie van vleugels waaronder hij zweven kon. Het zweefvliegen op luchtstromen was geboren. Nou ja, geboren? Vogels doen dit al eeuwen natuurlijk. Maar ook jij kunt zweefvliegen.

Als je wilt zweefvliegen, in je eentje of met een groep, kan je in Nederland terecht bij vliegles.nl. Zij hebben enorm veel verschillende vliegmogelijkheden, zowel zweefvliegen als helikoptervluchten, ballonvaart, paragliden, skydiven, rondvluchten, enzovoorts.

 

 

Zweefvliegen is genieten boven de wereld

 

Zweefvliegen, hoe dan?

Om te zweefvliegen bij vliegles.nl kan je op verschillende lokaties terecht, zoals

  • Dalfsen
  • Arnhem
  • Flevoland

Bij zweefvliegen wordt er gebruik gemaakt van de thermiek. Om kennis te maken met zweefvliegen vlieg je mee met een Zweefvlieger met veel ervaring, in een zweefvliegtuig waar twee personen in kunnen. De dag begint met instructies. Daarna stap je in het vliegtuig met de ervaren zweefvlieger en de reis begint. Het zweefvliegtuig wordt met een lier op de juiste hoogte losgekoppeld, en de droomvlucht begint. De zweefvlieger zal zolang mogelijk in de lucht blijven, zwevend op de thermiek. Het is een indrukwekkende ervaring, waarbij de wereld onder je voorbij glijdt, terwijl je het gevoel hebt los te staan van de wereld. De instructeur laat je kennis maken met het zweefvliegen op een veilige manier. De duur van de vlucht is afhankelijk van het weer en de thermiek, maar duurt ongeveer 10 minuten tot een kwartier.

 

Wanneer?

Zweefvliegen kan je vanaf maart tot en met de maand oktober. In de maand maart en de maand oktober uitsluitend in de weekends. In de overige maanden, is zweefvliegen 7 dagen per week mogelijk.

 

Wie?

Als deelnemende passagier mag je maximaal 100 kilo wegen, inclusief kleding en schoeisel. Ook mag een deelnemer niet langer zijn dan 2 meter.


Bedrijfsuitjes en groepen

Je kunt ook als bedrijfsuitje en/of in groepen komen zweefvliegen. Er gelden dan speciale prijzen en arrangementen.

 

Geschiedenis van het zweefvliegen

Otto Lilienthal, een Duitse ingenieur, bedacht het zweefvliegen. Hij begon met het ontwerpen van modelvleugels, na het bestuderen van de vleugels van vogels. Hij begon zweefvluchten te maken met het Derwitzer zeefvliegtuig. Vanaf onder andere een heuvel in de buurt van Derwizt/Krielow in Brandenburg maakte hij ruim 2000 glijvluchten van 25 meter of langer.  Hij vloog ongeveer 7 jaar en zweefde tot wel 300 meter hoog. Uiteindelijk werd het vliegen met de toen nog primitieve vleugels, hem noodlottig. Op 8 augustus 1896 stortte hij na een asymmetrische overtrek, neer. Hij overleefde maar was er zeer slecht aan toe. Hij stierf op 10 augustus, een dag na het ongeluk.


Tags: zweefvliegen, vliegles, zweefvliegles, vliegtuig, Otto Lilienthal, leren zweefvliegen
Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2012-10-21
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving