aanmeld knop
dot

Zweetplekken, zweetoksels, overmatig transpireren. Tips!

Liefde3.jpg
Zweetoksels, overmatig transpireren, zweetplekken in je kleren, vlekken die je kleren zelfs stukmaken, zweethanden, of zweet op andere plaatsen op je lichaam... Overmatig transpireren kan afschuwelijk vervelend zijn. Tips tegen overmatig transpireren, en hulpmiddelen, tref je aan in dit artikel over zweet.

Zweten is eigenlijk een natuurlijke reactie van je lichaam, om af te koelen. Door te zweten, koelt het zweet aan de lucht af, en zo vinden we sneller verkoeling als het ergens warm is of als we ons ingespannen hebben. Maar mensen zweten niet alleen als het warm is, ook als ze nerveus of bang zijn. Sommige mensen hebben de pech dat ze last hebben van overmatig zweten, wat zowel een psychische als een lichamelijke oorzaak kan hebben. Als je zeker weet dat je niets lichamelijks mankeert, maar gewoon last hebt van overmatig zweten, wat kan je dan doen? Je kunt last hebben van zwetende oksels, zweethanden, voeten, huid. Tegen zweten van handen en voeten en oksels kan je gebruiken:

 • Syneo 5 anti.transpiratie. Deze spray zorgt dat het zweet afneemt, dat de oksels droger blijven en dat de transpiratiegeur ook minder is. Dit middel werkt ook tegen zweethanden.
 • Voor het zweten van de oksels kan je daarnaast gebruiken: okselpads (deze vangen het zweet op en beschermen je kleren).
 • Tegen zweetvoeten wordt Pedispray aangeraden.

Hyperhidrosis

Als je last heb van hyperhidrosis, kan je geholpen worden door dermatoloog, een internist of een andere specialist. Soms wordt gekozen voor het gebruik van Botox, (botuline toxine) om overactieve zweetklieren tot rust te brengen. De resultaten daarvan zijn over het algemeen positief. Botox wordt met injecties ingebracht in de oksels, dit zijn kleine prikjes. Daarna ben je misschien wel een jaar van het overmatig transpireren af.

 

Zweetplekken in je kleren behandelen

 • Als je zweetplekken in je kleren hebt, kan je in elk geval het beste de okselpads gaan gebruiken om schade voortaan aan je kleding te voorkomen.
 • Echt sterk geel verkleurde kleding krijg je niet snel meer goed. Was het zweet in elk geval zo snel mogelijk uit, bij voorkeur met vloeibaar wasmiddel. Een halfuurtje laten intrekken, dan de wasmachine in. Andere hulpmiddel:
 • water met witte azijn
 • Veel water met een klein scheutje bleekwater (alleen geschikt voor linnen stof en ongekeurde katoen). Maar pas op, bleekwater heeft een blekende werking, dus je kleding kan er ook kleurverschillen door oplopen. Persoonlijk vind ik deze tip daarom wat dubieus, maar ik kwam hem wel tegen.
 • Water met zout. Dit is geschikt voor synthetische stoffen.
 • Waterstofperoxide: Alleen geschikt voor witte kleding, maar ook hier geldt dat waterstofperoxide een agressieve stof is

Tips!

 • Gebruik deodorant zonder alcohol of parfum
 • beperk koffie met cafeïne
 • Beperk kruidig eten

Tags: zweten, overmatig zweten, transpireren. zweetplekken, zweethanden, zweetvoeten, tips, hyperhidrosis
Bronnen: wasmachine.nl, wikipedia, dokteronline
Artikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2012-10-24
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2013-03-12 12:02:32  
Persoonlijk ben ik meer fan van Odaban producten, deze werken echt.Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving