aanmeld knop
dot

10 Manieren om je huwelijk om zeep te helpen

Huwelijk.jpg
Er zijn zeker tien dingen je maar beter niet kunt doen, omdat het de redenen zijn waarom de meeste huwelijken stranden. Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je maar beter niet kunt doen als je je relatie goed wilt houden, maar de meeste relaties kunnen wel tegen een stootje. Wat kan je maar beter niet doen als je je huwelijk goed wilt houden?

Of je nou getrouwd bent of samenwoont of een langdurige relatie hebt, er zijn een aantal dingen waarop relaties maar al te vaak stuklopen. Ten eerste moet je in gedachten houden dat liefde en vriendschap gebaseerd zijn op wederzijds vertrouwen. Zonder vertrouwen kan een relatie niet in evenwicht zijn.  Zolang een relatie goed is, is er ook sprake van veiligheid. Deze basisbehoeftes van een goede relaties, worden aangetast als er sprake is van:

  • Machtsmisbruik en/of controle willen uitoefenen over een ander: Je krijgt dan een ongelijkwaardig contact, waarbij de een zelfs hele gewone dingen gaat verbergen voor de persoon die macht en controle wil over de ander. Omdat het anders ruzie en/of erger oplevert. Op den duur houdt geen mens dit vol.
  • Onzekerheid en jaloezie: onzekerheid en jaloezie gaan samen. Mensen die steeds maar vrezen dat hun partner vreemdgaat zijn ook vaak onzeker. Maar binnen een relatie kan jaloezie zo erg gaan vreten dat de relatie er ernstige onder lijdt. De jaloerse persoon zoekt overal iets achter en de ander gaat op zijn/haar tenen lopen en is voortdurend bang dat de jaloerse partner hem/haar van iets verdenkt. Op den duur kan een relatie daar onder zwichten.
  • Mishandeling en/of geestelijke mishandeling: fysiek geweld binnen een relatie maakt letterlijk en figuurlijk, veel kapot. Meestal is het de man die mishandelt. Hoewel mishandelde vrouwen nog best vaak terugkeren naar hun partner met losse handen, gaan ze vroeg of laat, vrijwel allemaal weg bij een persoon die erop los mept. Ook geestelijke mishandeling heeft op den duur meestal een breuk tot gevolg. Ook zijn er veel vrouwen die snel doorhebben dat je maar beter niet met een man kunt omgaan die slaat. Een klap is genoeg om hen van je af te keren. Geestelijke mishandeling schaadt het vertrouwen eveneens, en een relatie is gebaseerd op veiligheid en vertrouwen, dus dat houdt geen stand. Ook vrouwen kunnen hun partner manipuleren en geestelijk mishandelen, bijvoorbeeld door hen te vernederen.
  • Liegen over geld: als je liegt over geld, kan dat veel spanningen geven.
  • Je schoonouders of andere familie van je partner, ten onrechte betrekken in ruzies. Kwaad over ze spreken of ze afkraken. Dit is een aanval tegen de achterban van je partner. Je kunt dit dus beter niet doen. Hou de familie van je partner in ere, en probeer hun tekortkomingen te accepteren, of anders alleen met tact en respect kritiek aan te roeren.
  • Verzuimen om een lijn te trekken in de opvoeding van de kinderen. Een lijn trekken is belangrijk omdat de kinderen anders niet weten waar ze aan toe zijn. Ook kunnen kinderen gemakkelijk ouders tegen elkaar uitspelen als ze merken dat ouders het niet met elkaar eens zijn. Probeer het dus eens te worden over belangrijke opvoedkundige regels. Je kunt natuurlijk alleen een lijn trekken als je kinderen er niet onder te lijden hebben. Een partner die kinderen slaat is natuurlijk sowieso geen goede partner. Als je sterk van mening verschilt over de opvoeding, probeer er dan uit te komen door vaste afspraken te maken. Speel de kinderen nooit tegen je partner uit en betrek ze niet in meningsverschillen.
  • Het negeren van intieme behoeftes van je partner kunnen op den duur je huwelijk/relatie kosten. Als de een minder behoefte heeft aan intimiteit dan de ander, probeer dan met elkaar te praten over het waarom. Als vrijen niet fijn genoeg is om het regelmatig te willen, is e misschien iets mis met de manier waarop. Eerlijkheid en openheid is de manier om hier achter te komen, desnoods met hulp van buitenaf. Het probleem negeren is killing voor de pret in de slaapkamer.
  • Vreemdgaan. Met een ander gaan, verliefd worden, stiekem zoenen en/of vrijen met iemand, of een relatie beginnen met een ander... Het is nog steeds een effectieve manier om je relatie blijvend te beschadigen. Ook hier heeft het weer te maken met het beschadigde vertrouwen. Maar er zijn natuurlijk ook relaties waarbij men juist kiest voor de vrijheid om met anderen intiem te zijn, maar dan gebeurt het niet stiekem. Toch zijn er niet veel mensen die dit kunnen en willen. In veruit de meeste relaties verwacht men trouw aan elkaar, en vreemdgaan wordt als negatief ervaren.
  • Geldproblemen. Vroeger zei men wel: als het geld uit huis is vliegt de liefde het raam uit... (of zoiets dergelijks). En in zekere zin kan dit vaak waar blijken. Geldzorgen geven spanningen, en men kan niet zo vanzelfsprekend meer genieten van gewone dagelijkse dingen. Ook komt er vaak ruzie om geld van. Probeer dus geldzorgen te voorkomen.
  • Sleur. Op den duur is sleur voor de meeste mensen zo saai dat het je uit elkaar kan drijven. Je kunt sleur voorkomen door regelmatig samen leuke dingen te doen, buitenshuis te gaan, maar ook door elk apart leuke dingen te doen. Zoek naar het evenwicht, en zorg dat je iets houdt om aan elkaar te vertellen.

Tags: huwelijk, relatie, uit elkaar, redenen, reden, geld, vreemdgaan, jaloezie, sleur, liegen, mishandeling
Bronnen: Dr. Phill, wikipedia
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2012-10-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving