aanmeld knop
dot

Botox behandeling

logo-tekst.jpeg
Botox behandeling wordt veelvuldig gebruikt om rimpels te bestrijden. Rimpels horen bij ouder worden en ontstaan door bewegingen van spieren. In de huid ontstaan op den duur rimpels. Botuline/toxine is een eiwit. Het wordt aangemaakt door een bacterie, genaamd Clostridium botulinum. In grote hoeveelheid is deze bacterie schadelijk, maar in kleine hoeveelheden blokkeert het de werking van spieren, waardoor het uiterlijk van de huid gladder wordt.

Botox injecties zijn zeer populair als middel tegen rimpels. Vooral in het gezicht, tegen rimpels ontstaan door fronsen, denkrimpels en lach-rimpels, enzovoorts. Botox kan het uiterlijk aanzienlijk verjongen. Botox wordt niet alleen gebruikt tegen rimpels, maar ook tegen overmatig transpireren (bijvoorbeeld in de oksels) of bij een overactieve blaas.

Rimpels bestrijden met Botox

Als je jong bent is je huid soepel en meegaand. Rond je vijfentwintigste zie je ongeveer de eerste rimpeltjes verschijnen. Toch zijn deze rimpeltjes niet storend. Je huid is nog steeds jeugdig en flexibel genoeg. Enkele jaren later kunnen de eerste rimpeltjes wel blijvend zichtbaar geworden zijn. Bijvoorbeeld naast de neus en mond, rondom of tussen de ogen of in het voorhoofd. Rond het dertigste levensjaar is het uiterlijk gerijpt en niet meer zo pril om te zien. Een mens wordt dus eigenlijk heel snel oud. Tussen je twintigste en je dertigste zitten immers maar iets meer dan 3500 dagen. Het snel oud worden is voor mensen vaak een probleem. Veel mensen willen hun jonge uiterlijk behouden omdat jong door vrijwel alle mensen nou eenmaal mooier gevonden wordt dan oud. Vanaf het veertigste levensjaar zijn de meeste mensen toch wel behoorlijk oud om te zien. Niet bejaard, maar je hoort wel bij de verouderende generatie. Tegenwoordig kunnen we best veel laten doen tegen ouderdomsverschijnselen:

 • facelift
 • botox tegen rimpels
 • ooglidcorrectie
 • borstvergroting of borstlift
 • middelen om jonger te blijven zoals: Androgel (mannen)
 • haargroeimiddelen
 • schoonheidsbehandelingen
 • middelen tegen impotentie (mannen)
 • middelen om fysiek jonger te blijven (vrouwen)

Botox en pijn

Bij een Botox behandeling krijg je injecties in de huid. Die zijn niet pijnloos maar volgens de meesten wel te verdragen. De werkzame stof verlamt de spiertjes onder de huid waardoor de huid glad en rustig wordt om te zien. Het effect is verjongend. Te veel Botox kan een te strak en uitdrukkingsloos gelaat teweeg brengen. Maar meestal hebben artsen die de Botox inspuiten wel zoveel ervaring dat het effect natuurlijk blijft. Na enkele maanden neemt het effect weer langzaam af. De spiertjes krijgen dan weer de kracht om aan te spannen en de rimpels zullen dan terugkeren. Daarom moet je rekening houden met regelmatig herhalen van de behandeling, maar je hebt dan wel veel minder rimpels.

Botox behandelingen in Nederland

In Nederland kan je met Botox behandeld worden door middel van verschillende botox behandelingen:

 • Botox
 • Azzalure
 • Dysport

Bijwerkingen

De bijwerkingen van een Botox behandelingen zijn over het algemeen tijdelijk en niet ernstig. Door de prikjes kan er een blauw plekje ontstaan, en de huid kan wat bloeden. Door de scherpe naald ontstaat er een kortdurend bultje wat een beetje kan jeuken. Dit trekt vrij snel weer weg. Soms wordt hoofdpijn of migraine gemeld. Het kan voorkomen dat een ooglid gaat hangen door het uitschakelen van spieren. Al deze verschijnselen zijn tijdelijk.

Doen de injecties pijn?

De meeste mensen die Botox injecties willen ervaren de pijn niet als storend. Meestal is het verlangen een rimpelloos gelaat te hebben zo groot dat het de irritaties van de prikjes verzacht.

Zwanger en Botox

Als je zwanger bent worden er geen Botox injecties gegeven.

Rimpels voorkomen met Botox

Om rimpels te voorkomen wordt ook Botox gegeven. De spiertjes onder de huid kunnen de huid dan niet blijvend rimpelen, waardoor de huid glad blijft. Daarom wordt Botox ook preventief gebruikt.

Effect van Botox

De meeste mensen zijn tevreden met de resultaten van Botox behandelingen. Slechts 10% vindt het resultaat onvoldoende of tegenvallen.

Botox ja of nee?

Als je in de spiegel staat en kwaad kijkt, zie je welke rimpels behandeld kunnen worden met Botox. Als je de rimpels wilt verminderen of voorkomen, kan je een behandeling met Botox overwegen. Doe dit alleen als je ontevreden bent met je rimpels. Er zijn ook genoeg mensen die hun rimpels accepteren als een logisch gevolg van het ouder worden.

Wordt Botox vergoed?

Botox behandelingen worden niet vergoed door de verzekeraars. Je moet het dus zelf betalen. De behandeling wordt door een arts uitgevoerd. Dit kan ook een plastisch chirurg zijn.


Tags: Botox behandeling, rimpels, injecties, azzalure, dysport
Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2012-10-28
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving