aanmeld knop
dot

Eat Clean Dieet

logo-tekst.jpeg
Het Eat Clean dieet is een dieet wat werd bedacht en samengesteld door Tosca Reno. Zij viel zelf 60 kilo af met haar dieet en daardoor werd het een rage onder beroemdheden zoals Angelina Jolie en Nicole Kidman. Het dieet bevat naast veel groentes, vlees en vis, ook groentes die gemakkelijker te verteren zijn. Eat Clean dieet heeft verschillende doelen: vet verbranden en afvallen, meer energie krijgen en mooier worden. Je haar en huid frissen er namelijk ook enorm van op.

Het Eat Clean dieet is een succesvol dieet. Het is met dit dieet geen kwestie van de hele dag calorieën tellen of uitsluitend slablaadjes eten. Het Eat Clean dieet is goed gevarieerd met voornamelijk:

 • vlees
 • vis
 • groenten
 • fruit
 • vezelrijk voedsel
 • melk
 • kaas
 • eieren
 • noten
 • linzen
 • bonen
 • brood

Eat Clean dieet, wat is het?

Het Eat Clean dieet is gebaseerd op het dieet wat bodybuilders volgen om veel vet te verbranden en zich fit te voelen. Het bevat veel proteïnen, vezels en groenten. Het dieet bestaat uit zes maaltijden per dag. Ontbijt, lunch en diner, en tussendoor nog drie maaltijden. Volle granen in brood en pasta, zijn toegestaan. Fruit en groentes zijn rijkelijk toegestaan, bijvoorbeeld een beetje bij elke maaltijd. In tegenstelling tot andere proteïnerijke diëten, valt het dus op dat je met het Eat Clean dieet wel veel fruit mag eten. Mager vlees zoals kip en vis wordt aangeraden. Mij doet het eat clean dieet denken aan het succesvolle Mentale Dieetplan, wat waarschijnlijk een nog groter succes is.

 

Gezond eten

Om ervoor te zorgen dat je lichaam vooral gezonde producten toegediend zal krijgen, wordt aangeraden kritischer de stikkers op producten te gaan lezen. Kant en klaar maaltijden zijn af te raden. Ze bevatten vaak enorm veel zout, suiker, smaak en geurstoffen en kleurstoffen die aan je lichaam niks dan negatieve energie toevoegen. Ook gezonde noten worden aangeraden bij het Eat Clean dieet, zoals ongezouten amandelen, cashewnoten en walnoten. Dergelijke ongezouten noten brengen je terug naar de oorspronkelijke smaak en het is natuurlijk voedsel. Er wordt aangeraden om dergelijke snacks mee te nemen waar je ook heen gaat, zodat je altijd iets te knabbelen hebt.

Eet je fit

Als je het Eat Clean dieet volhoudt zal je inderdaad vet verbranden en afvallen. Het is de bedoeling dat je alle andere voedselproducten van je lijstje schrapt en dat probeert vol te houden.

 • Eet 5 tot 6 maaltijden per dag van elk ongeveer 200 tot 300 calorieën per dag
 • Drink dagelijks 2 tot 3 liter water
 • Neem bij elke maaltijd eiwitten en vezels (vlees/vis/groentes/melk/kaas/noten, enzovoorts)
 • Neem geen transvetten of verzadigde vetten

Alles eten

Zo nu en dan wordt er een dag ingelast waarop je even mag eten wat je wilt. Het is dan niet de bedoeling dat je jezelf over de top eet, maar op die dag ga je bijvoorbeeld lekker uit eten en eet gewoon even waar je zin in hebt. Dit is eigenlijk bij elk dieet zo nu en dan nodig. De eenzijdigheid of de beperking van een dieet kan anders op gaan breken. Zorg dus altijd voor zoveel mogelijk variatie en afleiding.

Afvallen en beweging

Bij elk dieet is het nodig om te bewegen. Ook als je niet op dieet bent, heeft je lichaam behoefte aan beweging. Als je veel overgewicht hebt is het zelfs belangrijk dat je met gewichten traint. De Obesitas vereniging stelt bijvoorbeeld dat trainen met gewichten voor mensen met obesitas van essentieel belang is om af te vallen. Obese mensen slaan vet op in de spieren. Door met gewichten te trainen verbrandt dat vet het snelste en zijn de resultaten vaak fantastisch.


Tags: Eat clean dieet, eatclean, eating clean

KETO dieet, afvallen volgens plan

Fitcooking programma. Lekker koken om lekker fit te blijven

Hoe kun je gewicht verliezen zonder dieet?

Artikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2012-10-30
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving