aanmeld knop
dot

Trollbeads, Pandora, Biagi of Chamilia beads?

pandora.jpg
Trollbeads zijn beroemd. Iedereen die zilveren beads verzameld is waarschijnlijk al bekend met Pandora beads. Die zijn een trend. Trollbeads bestaan echter als sinds 1976. Er zijn nog meer merken zilveren en gouden en glazen beads, zoals van het Italiaanse merk Biagi en Chamilia. Trollbeads en Pandora zijn een echte rage in Nederland. Eigenlijk zijn deze sieraden gewoon verslavend.
GezondheidGezondheid

Trollbeads zijn bedels. Een soort kralen van zilver, goud, of zilver met goud gecombineerd, of van murano glas of van edelmetaal met edelstenen. Een prachtige zilveren armband met Trollbeads of Pandora is een echte blikvanger. Ook Biagi en Chamilia is schitterend. Trollbeads en Pandora zijn bekend vanwege de zilveren bedels of bedels van muranoglas, of bedels in combinatie met echt goud. De bedels zijn heel mooi en vrijwel iedereen vindt ze prachtig. Pandora is wellicht het meest bekend in Nederland, maar Trollbeads bestaan al veel langer en hebben mijn persoonlijke voorkeur. Er zijn verschillende merken beads die verkocht worden in Nederland:

In Nederland zijn Pandora en Trollbeads het bekendste, maar ook Biba en Charm It beginnen steeds meer aan populariteit te winnen. Er zijn momenteel (2011) enkele honderden Pandora kralen en ruim 400 Trollbeads modellen te verkrijgen.

Trollbeads geschiedenis

Trollbeads zijn fantasierijke kralen, vaak van zilver, soms van goud, soms van zilver met goud maar ook vaak gecombineerd met prachtig kleurrijk Italiaans Muranoglas, 18 karaats goud, echte parels of edelstenen. De eerste Trollbead werd in de jaren zeventig van de vorige eeuw ontworpen door de Deen Søren Sølvsmed. Hij ontwierp een mooie kraal en deze werd in de winkel van zijn vader edelsmit Svend Nielsen verkocht. De Trollbeads waren direct een succes. Iedereen vond ze mooi en de formule Trollbeads was geboren. Lise Aagaard, de zuster van Søren Sølvsmed zette zich in met de rest van de familie om de Trollbeads nog meer bekendheid te geven. De prachtige beads werden een wereldwijd succes. Er kwamen al snel steeds meer prachtige ontworpen Trollbeads bij. Vader Svend Nielsen, die in 1920 geboren werd, stierf in 2008. De kinderen en andere familieleden zetten het bedrijf in de inmiddels wereldberoemde juwelen voort. Iedereen in de familie ontwerpt Trollbeads, zelfs de pas vijftienjarige dochter Isabel Aagaard ontwierp al Trolbeads. Uit deze familie van creatieve edelsmeden zijn talrijke schitterende designs voortgekomen die een zekere eeuwigheidswaarde hebben. Later kwamen er meer Deense designers bij het team van edelsmeden, die de beads ontwerpen. Persoonlijk vind ik de ontwerpen van Trollbeads erg mooi. De makers van Trollbeads hebben als doel om elke kraal een verhaal te laten vertellen. Vaak zijn deze verhalen gebaseerd op thema's, maar ook op sprookjes of op mythische verhalen en figuren.

Trollbeads ontwerpen

De beads zijn ontworpen door ruim twintig Deense ontwerpers. De zilveren bedels hebben prijzen gewonnen en werden tentoongesteld op de Sculpture Objects & Funcitonal Art in Chicago en New York. De bedels die het eerste ontworpen werden zijn nog steeds enorm populair. Omdat er al honderden kralen bestaan kan je zelf je unieke serie samenstellen waarbij je kan kiezen uit enorm veel thema's en series. Elk ontwerp is heel fijn en mooi vormgegeven. Het is nooit grof of afgeraffeld. Integendeel, elke bedel is prachtig afgewerkt en het zijn kleien kunstwerkjes waar je jarenlang van genieten zal. Bedels van Murano glas worden stuk voor stuk met de hand gemaakt door glasblazers en glaskunstenaars. De armbanden van dit merk koop je los zonder slot. Het slot moet er apart bijgekocht worden. De sloten zijn dan ook waren kunstwerkjes, bijvoorbeeld in de vorm van een zwaan of een trollenboom.

Pandora, Trollbeads, Biagi of Chamilia?

Smaken verschillen en Pandora is momenteel (2011) erg de trend. Trollbeads zijn echter minstens zo bekend en ze waren er eerder dan de beads van Pandora. Veel merken beads fabriceren ook de glazen kralen met zilveren opening, die prachtig staan ter afwisseling met zilveren en gouden bedels. Chamilla heeft veel gouden bedels of goud met zilver. Pandora en Trollbeads hebben veel zilveren bedels en bedels van unieke ontwerpen van glas. Het voordeel aan de Trollbeads vind ik de schoonheid van elke bedel en ook dat de bedels van Pandora ook aan de armband of collier gehangen kunnen worden. Er zijn Trollbeads voor aan armbanden maar ook voor aan colliers. Aan de armbanden van Trollbeads is het ook mogelijk om beads van Pandora te hangen. Aan de armbanden van Pandora is het andersom niet mogelijk om Trollbeads te hangen, dat heeft te maken met de afmeting van de openingen in de beads waar aan de kralen om armband of collier worden geschoven.


Tags: Pandora, Trollbeads, Biagi, Chamilia, beads
Artikel geschreven door: TryOut.
Publicatie datum: 2012-11-04
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving