aanmeld knop
dot

Energiecentrale Nijmegen, ontploft

nieuws.jpg
Donderdag 8 november 2012, rond zeven uur 's morgens, werden omwonenden van energiebedrijf Electrabel, opgeschrikt door een knal. Al snel bleek dat in de centrale aan de Weurtseweg in Nijmegen, waar energiebedrijf Electrabel staat, een ontploffing had plaatsgevonden.

Het was pas net 7 uur geweest, toen de ontploffing in de energiecentrale plaatsvond. In de eerste paniek ging men ervan uit dat er verschillend gewonden waren, maar later bleek dit gelukkig niet het geval. Na de knal horden men luid ruizen. De explosie vond plaats in een van de ketels van het energiebedrijf.  Mogelijk door kortsluiting of oververhitting. Het crisisteam van Electrabel was snel ter plaatste om de problemen te taxeren en te herstellen. Ondertussen stroomde rook uit het gebouw en is het ruizen tot ver in de omgeving te horen. Het gebouw is gedeeltelijk weggeblazen door de ontploffing. Het gaat dus om een forse explosie.

 

 

Lawaai uit de ontplofte ketel van Electrabel

 

Vermisten en gewonden?

Kort na de explosie vreesde men dat er vermisten en gewonden waren. na korte tijd kwam men er achter dat iedereen gewoon gezond rondliep en dat er niemand vermist wordt.

 

Ontruiming

Bedrijven in de omgeving van de centrale werden ontruimd en bewoners wordt aangeraden binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Ook is de omgeving afgezet voor publiek en in en uitrijden is niet zomaar mogelijk.

 

Waalbrug

Deze is afgesloten voor publiek en de werkzaamheden aan de brug zijn tijdelijk stilgelegd. Ook het overige verkeer in de omgeving van Nijmegen ondervindt hinder van het bedrijfsongeluk bij Electrabel. Zowel autoverkeer als scheepsvaartverkeer werd stilgelegd of ernstig vertraagd.


Tags: Electrobel, energiebedrijhf, ontploffing, ongeluk, explosie
Bronnen: Telegraaf, Youtube, Electrobel
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2012-11-08
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving