aanmeld knop
dot

Hoe met de motor rijden?

306340_243843695661748_2105050247_n.jpg
Ik ben Tom Wouters en rij al bijna twee jaar rond met mijn motor. Daarom wil ik uitleggen hoe je begint aan motor leren rijden, en ik geef tips.
GamesGames

Motorrijden is een droom van velen. IK rijd motor en beschouw het als een fantastische hobby. Ik ga je vertellen hoe de motor ineen zit . Ten eerste, voordat je vertrek met je motor loop je een rondje rond je motor. Zo kan je zien of er gebreken zijn aan je motor. Een grondige inspectie van je motor voor elke reis, kan nooit kwaad want zo kan het zijn dat je ziet dat ketting los hangt of dat er iets scheelt aan de verlichting als het contact aan staat, enzovoorts. Check je motor dus altijd voor vertrek op veiligheid en eventuele gebreken.

 

Rijden en starten

Nu het rijden zelf. Vertrekken met motor doe je door de hendel aan de linkerkant ingedrukt te houden en dan je linker voet op de linker pedaal te zetten en deze naar onder te duwen. Op dit pedaal dan sta je in eerste vitesse. Dan lichtjes gas geven met het linker handvat en dan de hendel links stil te lossen, zo ga je voelen dat de motor gaat vertrekken. Rechts heb je je voorrem indien je moet remmen, en aan je rechtervoet je achter rem pinkers staan links licht aan zetten. Ook rijden met een motor is heel simpel, eerste vitesse is naar onder duwen, de rest allemaal naar boven.

 

 

Uitleg vitesse

  • 1 keer met je voet naar onder duwen 1e vitesse
  • 2e vitesse is naar boven duwen 1 maal
  • 3e vitesse is naar boven duwen met voet 2 maal
  • enzovoort tot 5e vitesse sommige motoren tot 6e vitesse

Mensen die nog nooit met een motor gereden hebben, een goede raad: motorrijden moet je echt eens proberen. Het is echt een toffe hobby. Ik zal er nooit mee stoppen.


Tags: motoren,motor rijden,hoe leren motor rijden
Artikel geschreven door: tomwouters.
Publicatie datum: 2012-11-15
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

tomwouters - 2012-11-17 11:05:33  
nee alleen het kost redelijk veel geld voor praktijk lessen en examen Reageer
SammyJo - 2012-11-16 23:20:25  
Leuk artikel. Is je motorrijbewijs halen moeilijk?Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving