aanmeld knop
dot

Psy Gangnam Style

psy.jpg
Psy Gangnam Style werd opgenomen in het Guinness Recordboek omdat de clip de meeste likes ooit gekregen had op Youtube. PSY, afkorting van Park Jae-Sang werd geboren op 31 december 1977, te Hangul Korea.

PSY is een Zuid-Koreaanse zanger, rapper, maar ook een songwriter. Hij is al actief als artiest vanaf zijn 23e. Omdat hij heel creatief is, en veelzijdig, schrijft hij zelf teksten, danst, en geeft spectaculaire fantasierijke concerten. In 2012 wed hij in Europa ineens een hype wegens zijn clip en het nummer Gangnam Style. De clip is inderdaad een kleurrijk geheel met veel gekke opnames er tussen. De video is geestig, en fascinerend om naar te kijken.

 

 

Park Jae-Sang

Park Jae-Sang volgde zijn opleiding aan de Universiteit van Boston en het Berklee College of Music.

 

Platenlabel

PSY is ondergebracht bij het platenlabel YG Entertainment.

 

 

Right Now

Het nummer Right Now is ook een typisch PSY nummer, met over the top beelden en PSY als subliem entertainer.

 

PSY jeugd

Park Jae-sang groeide op in Seoul, Zuid-Korea. Hij had een hekel aan school en zijn klasgenoten vonden hem vaak irritant. Toch viel hij op door zijn aparte gevoel voor humor. Park Jae-sang bezocht verschillende scholen waar hij enorm kon klieren. Een leraar van zijn school verklaarde later, toe PSY al beroemd was, dat Park Jae-sang de hele klas op stelten zette met vooral grappen over seks. De leraar vond hem toentertijd een vervelende leerling, ook omdat hij de hele klas wist op te jutten met zijn grappen, maar nu de leraar terugkeek op het karakter van PSY vond hij achteraf dat Park Jae-sang eigenlijk een enorme energie uitstraalde op de klas. Vaak herkennen leraren het talent van hun studenten niet maar als ze dan beroemd worden is het achteraf gezien natuurlijk toch wel iets om trost op te zijn als zo'n aparte leerling in je klas heeft gezeten. Dat zal hier ook het geval zijn. Na 1995 vertrok Park Jae-sang naar de Verenigde Staten. Hij wilde daar business administratie gaan studeren aan de Boston University, omdat hij de zaak DI Corporation van zijn vader wilde overnemen. Dit pakte heel anders uit. Al snel verloor hij de motivatie voor zijn studie en begon zich steeds meer over te geven aan zijn verlangen om te entertainen en muziek te maken. Hij kocht muziekinstrumenten, een computer en een elektronisch keyboard. OP een bepaald moment besloot hij te gaan studeren aan het Berklee College of Music in Boston Massachusetts waar hij zich ook bezighield met zang en song-writing. Ook deze opleiding maakte hij niet af. Hij keerde terug naar Korea en zette daar zijn muzikale carrière wel voort.  In 2000 verscheen hij voor het eerst op tv, nadat hij was opgevallen bij een TV producer.


Tags: PSY, Park Jae-sang, Gangnam Style,
Bronnen: youtube, wikipedia
Artikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2012-11-17
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving