aanmeld knop
dot

Biologische voeding voor uw huisdier

GoGreenDogTee-TDG-pets-fb-74576848.jpg
Waarom kiezen voor biologisch honden en kattenvoer? Steeds meer mensen beseffen at vers voedsel het beste is voor hond en kat. Honden en katten zijn immers geen vegetariƫrs maar vleeseters. Een kat is zelfs voor 100% carnivoor. BARF vers vlees voedsel is daarom populair, maar u kunt ook eens kijken bij biologische voeding voor uw hond.
DierDier

Ik krijg vaak de vraag waarom men zou moeten kiezen voor biologisch honden- of kattenvoer. Zeker als mensen zelf niet biologisch eten lijkt dit voor veel mensen een ver van mijn bed show.
Met dit stukje wil ik kort uiteen zetten waarom je juist je huisdier biologisch moet voeren.

 

Bij honden- en kattenvoeding hoeft de fabrikant niet exact te beschrijven wat er nu precies in het product zit. Dit is nog steeds géén verplichting. Het zou dus kunnen dat er iets anders op de zak staat dan dat er daadwerkelijk in het product zit. U zou zich kunnen voorstellen dat het voor een fabrikant niet erg lonend is om het gebruik van bepaalde ingrediënten te vermelden. Deze laten ze liever weg.

  • Kleur- geur- en smaakstoffen in huisdier voeding.Producten die het EKO keurmerk hebben bevatten géén kunstmatige kleur- geur- en smaakstoffen. Dit hoeft u niet meer apart uit te zoeken het simpele feit dat de voeding een EKO keurmerk heeft garandeert u hiervan.
  • Conserveermiddelen. Het gebruik van chemische conserveermiddelen in huisdiervoeding komt veel voor. De middelen die het meest worden gebruikt zijn; E324, BHA E320 en BHT E321. Van de 3 genoemde stoffen mogen er 2 in zéér kleine hoeveelheden gebruikt worden in menselijke voeding. In hoge concentratie, zoals gebruikt in dierenvoeding, zorgen deze stoffen voor allerhande medische klachten en problemen. In biologisch hondenvoer en kattenvoer zitten géén chemische conserveermiddelen.
  • Mais, tarwe, rijst. Voor huisdiervoeding worden vaak afvalproducten gebruikt van bovenstaande ingrediënten. Op zich begrijpelijk maar juist bij het gebruik van pesticiden blijven deze vaak achter op de schillen en bladeren die in het voer terechtkomen. Hierdoor krijgt de hond of kat naast alle andere chemische middelen ook nog de gebruikte pesticiden binnen. In de biologische landbouw worden geen pesticiden gebruikt, deze komen dus ook niet in het huisdier voer terecht. Ook genetisch gemanipuleerde gewassen komen niet in biologisch voer terecht. Wel in reguliere huisdiervoeding.
  • Vlees en dierlijke producten. Naast de vraag of je vlees uit de bio-industrie wilt voeren vanuit ethische overweging (voer je dier geen dierenleed) is het logisch dat de ingrediënten die in katten- en hondenvoer terechtkomen niet de kipfilets en biefstukken zijn. Juist de delen van een dier die niet door mensen worden gegeten komen in het huisdiervoer terecht. Je kan denken aan organen, vliezen, snijafval, hoeven, oren, botten, snavels en zelfs veren. Vaak delen van het dier waar gifstoffen zich ophopen. Antibiotica, schimmelwerende middelen en groeihormonen komen zo ongemerkt terecht in de voeding van uw hond of kat. In de biologische veeteelt wordt geen preventief antibiotica gebruikt en ook worden er eisen gesteld aan het dierenwelzijn en is hun voeding ook vrij van groeihormonen en pesticiden.

Alleen al door het voeren van biologisch honden-of kattenvoer elimineert u een flink aantal gifstoffen uit het dieet van uw hond of kat. Dat is toch zeker de overweging waard. Natuurlijk is ook de samenstelling van het voer belangrijk. Wilt u meer weten over biologische voeding voor uw hond of kat? Kijk dan eens bij eco-pets 


Tags: biologisch hondenvoer, biologisch kattenvoer, natuurlijk hondenvoer, natuurlijke hondenvoeding, natuurlijke kattenvoeding, eco hondenvoer, biologische hondenvoeding
DierDierArtikel geschreven door: Sarah Groen.
Publicatie datum: 2012-11-23
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving