aanmeld knop
dot

Uit de Eredivisie. En dan?

gescout voetbal.jpg
De clubs die nu in de Eredivisie voetballen hebben daarvan natuurlijk goede inkomsten. Voor een club is het natuurlijk desastreus als ze eruit vliegen. Je bent dan overgeleverd aan de Jupiler league. Dit betekent een fors inkomensverlies en uiteraard kom je bijna niet meer op de televisie. Kortom, degraderen is funest, voor welke club dan ook.

Met verbazing keek ik als kind naar de onderste ploegen in de Eredivisie. Vaak vroeg ik me af waarom ze onderaan altijd nog zo goed hun best deden om gemotiveerd te blijven. Kampioen worden konden ze tenslotte niet meer. Zit er nu echt zo'n groot verschil in inkomsten tussen de Jupiler league en de Eredivisie?

 

Jupiler league of Eredivisie?

De bedragen weet ik niet te noemen maar dat het om vele miljoenen gaat moge duidelijk zijn. Er zijn niet voor niets spelers die in hun contracten opnemen dat als ze degraderen ze transfervrij mogen vertrekken naar een andere club. In sommige topklasse amateurclubs kun je namelijk als speler nog meer verdienen dan in de Jupiler league.

 

Kunnen amateurclubs vanuit de topklasse promoveren?

Voor amateurclubs is het mogelijk om te promoveren, echter diegene die hier voor in aanmerking komt moet dat dan vervolgens wel willen en kunnen. Als je geen geschikt complex hebt voor de Jupiler league zal je in de buidel moeten tasten om dit te realiseren. Vaak haakt zo'n club dan af. Er zal dan geen club degraderen uit de Jupiler league. Persoonlijk had ik het graag anders gezien. De KNVB zou eigenlijk net zo lang op zoek moeten gaan naar een club die het wel wil (uitkiezen naar aanleiding van ranking topklasse).

 

Amateurvoetbal en profvoetbal, kloof wordt kleiner

Ik hoop dat de KNVB deze beslissing ooit zal nemen, op korte termijn zie ik het niet gebeuren. De toekomst zal dit uitwijzen. De kloof tussen het amateurvoetbal en het profvoetbal zal wel kleiner worden dan het nu is. 

 


Tags: Eredivisie, Jupiler league, topklasse, amateurvoetbal, degraderen, KNVB, promoveren, gratis voetbal kijken, internet voetbal gratis, gratis voetbal via internet, eredivisie gratis, gratis eredivisie
Artikel geschreven door: mervyn.
Publicatie datum: 2012-11-25
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving